do 1 okt 2020

Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor TivoliVredenburg?

Dankzij ontheffing kan programma doorgaan

Op 29 september om 18.00 uur zijn de aangescherpte maatregelen van de overheid en het RIVM ingegaan. TivoliVredenburg heeft van de Veiligheidsregio Utrecht een ontheffing gekregen: ons programma kan daarom doorgaan, met een maximum van 250 bezoekers per ruimte. Dat is fijn nieuws, maar wat betekent dit precies?

Een aantal culturele instellingen heeft de ontheffing gekregen, en mag meer dan dertig bezoekers per zaal ontvangen, met een maximum van 250 bezoekers per ruimte. Dat geldt dus ook voor TivoliVredenburg. Voor elk van onze zalen, en ook in alle ruimtes daartussen, is de capaciteit berekend. De afgelopen weken hebben we gezien dat het goed lukt om volgens die maxima de afstand en veiligheid te waarborgen. Op deze pagina lees je meer over onze maatregelen; ons programma vind je hier

De maandagavond aangekondigde maatregelen hebben wel invloed op de openingstijden van ons café Het Gegeven Paard en bar-brasserie Danel: zij sluiten om 22.00 uur hun deuren. Ook sluiten de bars in of bij onze zalen om 22.00 uur. Blijven hangen voor een drankje kan dus tot en met 20 oktober zeker niet.

Sinds woensdagmiddag adviseert het Kabinet om een mondkapje te dragen in publieke ruimtes, dus ook concertzalen.

Natuurlijk vragen we ons personeel, onze artiesten en onze bezoekers om voorzichtig te blijven, de basisregels in acht te nemen en goed op elkaar te blijven letten. Zo houden we de kans op besmetting zo klein mogelijk, en kunnen culturele instellingen hun deuren open houden.

Meer informatie over de ontheffingen vind je op de website van Veiligheidsregio Utrecht.