Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 42,-
Rang 2
Regulier
€ 35,-
Rang 3
Regulier
€ 30,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Vivaldi Nulla in mundo pax sincera; La stravaganza: Vioolconcert in g; Nisi Dominus
Pergolesi Stabat Mater 

Uitvoerenden

PRJCT Amsterdam
Maarten Engeltjes altus, muzikale leiding
Carolyn Sampson sopraan
Ivan Iliev viool

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt. 

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier. 

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Stabat Mater van Pergolesi

AVROTROS Vrijdagconcert

v.a. € 30,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Hemelse waterlanders zijn gegarandeerd. Niemand blijft onberoerd bij beluistering van het Stabat Mater van Pergolesi. Barokmuziek van eeuwige schoonheid die vertolkt wordt door PRJCT Amsterdam, één van Nederlands toonaangevende barokensembles. Pergolesi’s ode aan de wenende moeder Maria wordt omlijst met werk van tijdgenoot Vivaldi. Van de prachtigste sacrale koormuziek tot een extravagant vioolconcert. 

In korte tijd heeft PRJCT Amsterdam naam gemaakt als vooraanstaand barokensemble. Grote bezieler is countertenor en leider Maarten Engeltjes. Onder zijn aanvoering brengen jonge barokmusici de kristallijne klankwereld van Bach, Vivaldi en Buxtehude tot leven. Keer op keer slaagt PRJCT erin om grote solisten aan zich te binden. Dit maal is gevierd sopraan Carolyn Sampson te gast. Haar onvoorwaardelijke liefde voor oude muziek klinkt door in iedere gezongen noot. De zeer ervaren Sampson werkte samen met louter topensembles uit de barok. 

PRJCT Amsterdam presenteert een tintelend smaakvolle barokcocktail. Pergolesi steelt ieders hart en Vivaldi laat de ziel dansen. Als kers op de taart mag concertmeester Ivan Iliev stralen in het kwikzilverige Vioolconcert in g uit de bundel La stravaganza van Vivaldi. 

Zie ook

Simone Lamsma speelt Korngold

AVROTROS Vrijdagconcert

Klassiekers met Jan Willem De Vriend

AVROTROS Vrijdagconcert

Berlioz: Symphonie fantastique

AVROTROS Vrijdagconcert