Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 42,-
Rang 2
Regulier
€ 35,-
Rang 3
Regulier
€ 30,50
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Ravel La valse
Korngold Vioolconcert
Nikolai Tsjerepnin La princesse lointaine
Strauss Der Rosenkavalier: Suite

Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest 
Stanislav Kochanovsky dirigent
Simone Lamsma viool 

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt. 

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier. 

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Simone Lamsma speelt Korngold

AVROTROS Vrijdagconcert

v.a. € 30,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Korngolds verbeeldingskrachtige Vioolconcert roert en ontroert. Topviolisten herontdekken deze vergeten klassieker. Artist in residence, violist Simone Lamsma, laat de filmische klankweelde van Korngold herleven. Het Radio Filharmonisch Orkest plaatst deze vioolklassieker in perspectief met werk van Ravel, Strauss en Tsjerepnin. 

Korngolds muziek beleeft een ware renaissance. Als muzikaal wonderkind was Korngold een sensatie in het Wenen van begin twintigste eeuw. Met de komst van de nazi’s zocht Korngold zijn zielenheil in filmstad Hollywood. De muziek van Korngold brengt het beste van twee werelden samen: de gouden Weense klassieke traditie en de fantasievolle flair van het Amerikaanse Hollywood. In zijn Vioolconcert uit 1945 bundelt hij al zijn kunnen en meesterschap. 

Het Vioolconcert van Korngold is een kolfje naar de hand van Simone Lamsma. Ook twintigste-eeuwse vioolconcerten van Barber, Adams en Szymanowski worden naar grote hoogten getild door de Nederlandse sterviolist. Over heel de wereld soleert Lamsma bij de grootste orkesten. ‘Briljant,’ schreef The New York Times over haar debuut bij de New York Philharmonic in 2018. 

Zie ook

Weihnachts-Oratorium

AVROTROS Vrijdagconcert

Ein deutsches Requiem

AVROTROS Vrijdagconcert

Nationaal Jeugdorkest met Symfonische Dansen van Rachmaninov

AVROTROS Vrijdagconcert