Zaal open
Aanvang
Programma

Brian Balmages ‘Apparitions’ (orkest)
Eric Whitacre ‘Sleep’ (koor en orkest)
Ola Gjeilo Meridian (koor en orkest)
Karl Jenkins Cantate Domino (koor)
Alfred Reed Praise Jerusalem (orkest)
Frigyes Hidas Requiem for Peace (koor, orkest, solisten)

Uitvoerenden

SoliAmersfoort
Regionaal Concertorkest Wilskracht
Martina Prins sopraan
Carina Vinke alt
Leon van Liere tenor
Marijn Zwitserlood bas
Geert Schrijvers dirigent
Paul Valk dirigent

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Requiem for Peace

afgelast

Dit concert is afgelast naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus en het landelijk verbod op evenementen tot 1 juni 2020 van de Nederlandse overheid. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het virus (COVID-19) tegen te gaan. Je vindt actuele algemene informatie hier. Over de restitutiemogelijkheid volgt later meer informatie. We zijn momenteel druk bezig de verschillende opties uit te werken. Er wordt een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers, maar vanwege de omvang van ons programma kan dit enige tijd duren. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen je daarom om onze website goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen.

 

Ter herdenking van de opstand tegen het communistische regime in Hongarije in 1956 componeerde Frigyes Hidas zijn unieke Requiem for Peace. Het is het enige requiem dat gecomponeerd werd voor symfonisch blaasorkest, groot koor en solisten.

Hidas gebruikte de traditionele vorm van het requiem voor een prachtige compositie met een uitgebalanceerd samenspel tussen solisten, koor en orkest.  Hidas, die zichzelf omschreef als de laatste romantische componist, neemt je in zijn requiem mee in een wereld van bijzondere structuren en van prachtige melodieën en harmonieën.

In juli 1997 werd het Requiem for Peace voor het eerst in Nederland uitgevoerd tijdens een herdenking aan de slachtoffers van de Herculesramp waarbij onder andere de dirigent en 27 leden van het Fanfarecorps Koninklijke Landmacht om het leven kwamen. Bij deze gelegenheid droeg Hidas, die de omgekomen dirigent persoonlijk kende, zijn requiem op aan alle slachtoffers van de vliegramp. Deze indrukwekkende compositie is sindsdien zelden uitgevoerd.

In een bijzondere samenwerking tussen een klassiek koor en een harmonieorkest pakken SoliAmersfoort en Regionaal Concertorkest Wilskracht de handschoen met liefde op. Vier solisten, 60 musici en 120 zangers vertolken samen dit unieke werk.

Voor de pauze staan vijf kortere en qua sfeer zeer gevarieerde werken van populaire hedendaagse componisten op het programma. Het indrukwekkende Requiem for Peace vormt het hoogtepunt van dit concert.

Tickets:
Regulier € 29,50
U-Pas |CJP |scholier 8-18 jaar € 17,50
Veteranen € 24,50