vrijdag 11 oktober 2019

Pronkstukken - Gerrit Rietveld College

Compositietraject educatie

geweest
19:15
zaal open
19:30
aanvang
20:00
verwachte eindtijd
uitvoerenden

Leerlingen van het Gerrit Rietveld College
Maite van der Marel workshopleider
Niels Vermeulen workshopleider

locatie
vrijdag 11 oktober 2019

Pronkstukken - Gerrit Rietveld College

Compositietraject educatie

geweest

De bovenbouwleerlingen van het Gerrit Rietveld College brengen hun eigen compositie ten gehore in TivoliVredenburg. Gedurende drie projectdagen hebben zij dit muziekstuk zelf gecomponeerd en aan een perfecte uitvoering gewerkt met Adams, Reich en Wantenaar als inspiratie.

Het resultaat van drie workshopdagen wordt om 19:30 uur live gepresenteerd in Cloud Nine. De presentatie is gratis toegankelijk.

Op 12 oktober speelt Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van dirigent André de Ridder in de grote zaal tijdens AVROTROS Klassiek. Op het programma staan Adams, Wantenaar en Reich, die als inspiratiebron voor het Pronkstuk van de leerlingen dient. De deelnemende leerlingen wonen dit grote concert bij ter afsluiting van dit project.

Pronkstukken
Het educatieproject Pronkstukken komt voort uit een samenwerking tussen TivoliVredenburg en middelbare scholen in stad en regio Utrecht. Naast het Cals College hebben eerder al de Werkplaats Bilthoven, het Bonifatius College, 't Goois Lyceum, Gerrit Rietveld College, International School Utrecht, de HKU en het Amadeus Lyceum deelgenomen.

 

TivoliVredenburg Connect: voor iedereen een leven lang muziek!

 

 

Zie ook