Connect - TivoliVredenburg
Naar agenda

Connect

TivoliVredenburg is voor iedereen. Jong en oud, liefhebber van klassiek, pop of jazz. Om publiek te bereiken dat niet vanzelfsprekend naar een concertzaal gaat of kan gaan, hebben wij het programma Connect ontwikkeld. Connect verbindt TivoliVredenburg met de stad, de regio en nieuwe publieksgroepen. Dat doen we met een uitgebreid educatieprogramma met schoolprojecten, evenementen waarbij het publiek een actieve rol krijgt en aanvullende activiteiten rondom de reguliere concerten. Ook experimenteren we met andere manieren om concerten te presenteren, afhankelijk van de smaak en de voorkeur van een nieuw publiek.

Samen met tientallen partners in stad en regio op het snijvlak van onderwijs, cultuur en welzijn bouwen wij verder aan onze missie. Connect is altijd op zoek naar vernieuwing en andere manieren van beleving, en wordt de komende jaren nog verder uitgebreid. Bij alles wat Connect biedt, is het motto: voor iedereen een leven lang muziek!

Een actueel overzicht van projecten en concerten van TivoliVredenburg Connect:

Basisonderwijs 

Iedereen die naar school gaat, kan met zijn of haar klas bij ons terecht. Met de kleuters in kleine groepjes luisteren in Cloud Nine of met groep 8 groots en meeslepend meedoen in de Grote Zaal. Ook kun je op bezoek komen voor een rondleiding achter de schermen.

Voortgezet onderwijs 

Spraakmakende nieuwe projecten voor zowel onderbouw als bovenbouw: receptief of actief, voor VMBO of HAVO/VWO. De projecten variëren van een muzikaal kijkje achter de schermen met beroepsoriëntatie tot zelf componeren met de bovenbouw.

Rabo Open Stage

Rabo Open Stage biedt talentvolle, beginnende muzikanten uit Utrecht en daarbuiten een podium. De Rabo Open Stage staat in onze centrale hal en is
een initiatief van TivoliVredenburg en de Rabobank.

Pronkstukken

Middelbare scholieren kunnen in TivoliVredenburg komen componeren en optreden. In een intensieve werkweek laten zij zich inspireren door de grote meesters, schrijven ze hun eigen muziek en presenteren die in één van onze zalen.

Groot Meezingconcert

Samen met het Groot Omroepkoor verwelkomen we eens per jaar een 1000-koppig koor in de Grote Zaal! Overdag studeren, ’s avonds presenteren. Het meezingconcert van volgend seizoen wordt binnenkort bekend gemaakt.

Familieconcerten

Alle kinderen kunnen hun hart ophalen aan de mooiste muziek. Het hele seizoen lang zijn er theatrale concerten voor kinderen van 2+, 5+ en 8+.

Pieces of Tomorrow

Klassiek met een biertje: niet te lang, zonder dresscode, met een voltallig Radio Filharmonisch Orkest, host DJ St. Paul, gave visuals, grootse symfonieën en een dirigent die honderuit vertelt.

Maestro Jules Onthult

Dirigent, rasverteller en stand-up musician Jules van Hessen duikt in de hoofden van componisten en ontrafelt de grote meesterwerken. Een ‘hoor’college om je op te verheugen, en na de pauze – de hele symfonie!

Muziekcursussen

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de verhalen achter de noten presenteren we twee muziekcursussen: Andere Oren (nieuwe muziek) en Religieuze Muziek.

My First Festival

Twee keer per jaar zijn kinderen de baas in TivoliVredenburg. Ons gebouw wordt dan omgetoverd tot een grote speeltuin waar klassiek, rap, piano’s, contrabassen, lieve liedjes, brass funk, kinderliedjes uit alle hoeken en gaten klinkt.

De Muziekroute

Het project De MuziekRoute laat alle basisschoolkinderen in de wijk Utrecht Overvecht op een creatieve manier kennis maken met muziek. Aan het einde van het project treden zij allemaal op in TivoliVredenburg!

Uit en Thuis

Voor hen die niet meer zo gemakkelijk zelfstandig een concert bezoeken, is er de concertreeks Uit en Thuis: vervoer van en naar TivoliVredenburg en begeleiding bij het concertbezoek.

Connect wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds en particuliere donateurs.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Lucine Schipper: [email protected] of 030-7606716.

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord