Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Karina Canellakis dirigent
DJ St. Paul host

Programma

Bruckner Symfonie nr. 9

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Pieces of Tomorrow - Bruckner 9

Epic classical pieces & good vibes

incl. servicekosten

Pop en klassiek slaan de handen ineen en presenteren Pieces of Tomorrow: klassiek in een nieuw jasje. Geen dresscode, we beginnen iets later, de musici introduceren kort wat ze gaan spelen, je biertje mag mee naar binnen, dj St. Paul is onze host, visuals ondersteunen het verhaal en verder laten we de muziek spreken, die heeft geen aanpassing nodig. Laat je onderdompelen in de sound van een voltallig symfonieorkest!

De Negende van Bruckner
Bijgeloof of niet: de meeste componisten sterven na hun Negende Symfonie. Bruckner kreeg zijn Negende zelfs niet eens af. Het derde deel was het laatste wat hij schreef. Maar allemachtig, wat een onaards mooi Adagio is dat geworden. Een zwanenzang, bijna logisch dat daarna het licht uitging.

Derde keer 
In de achtjarige Pieces of Tomorrow-historie is dit al de derde keer Bruckner. Dat is niet voor niets. Als iemand de noemers episch / symfonisch / groots verdient is het wel deze Forrest Gump onder de klassieke componisten. Met deze Negende ontstijg je gegarandeerd alle aardse beslommeringen en sta je ineens op het dak van de wereld, in avondrood. Neem dat maar van ons aan. 

Zie ook

Pieces of Tomorrow - Schubert 8

Epic classical pieces & good vibes

Pieces of Tomorrow - Mahler 6

Epic classical pieces & good vibes