Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Bruckner Symfonie nr. 9

Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Karina Canellakis dirigent
DJ St. Paul host

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event
Pieces-quiz om 20.45 uur

Om de eerste Pieces van dit seizoen goed te beginnen is er om 20.45 uur een quiz! St. Paul checkt of je de afgelopen acht jaar goed hebt opgelet bij Pieces. Er valt iets te winnen. We raden je dus aan om er om 20.30 uur te zijn, zodat je alle tijd hebt om vooraf nog langs de bar te gaan en om een mooi plekje te bemachtigen.

Pieces of Tomorrow - Bruckner 9

Epic classical pieces & good vibes

Geweest

Pieces of Tomorrow - Bruckner 9 | zaterdag 5 november 2022 | Grote Zaal

Pop en klassiek slaan de handen ineen en presenteren Pieces of Tomorrow: klassiek in een nieuw jasje. Geen dresscode, we beginnen iets later, de musici introduceren kort wat ze gaan spelen, je biertje mag mee naar binnen, dj St. Paul is onze host, visuals ondersteunen het verhaal en verder laten we de muziek spreken, die heeft geen aanpassing nodig. Laat je onderdompelen in de sound van een voltallig symfonieorkest!

De Negende van Bruckner
Bijgeloof of niet: de meeste componisten sterven na hun Negende Symfonie. Bruckner kreeg zijn Negende zelfs niet eens af. Het derde deel was het laatste wat hij schreef. Maar allemachtig, wat een onaards mooi Adagio is dat geworden. Een zwanenzang, bijna logisch dat daarna het licht uitging.

Derde keer 
In de achtjarige Pieces of Tomorrow-historie is dit al de derde keer Bruckner. Dat is niet voor niets. Als iemand de noemers episch / symfonisch / groots verdient is het wel deze Forrest Gump onder de klassieke componisten. Met deze Negende ontstijg je gegarandeerd alle aardse beslommeringen en sta je ineens op het dak van de wereld, in avondrood. Neem dat maar van ons aan.