menu zoeken
Naar agenda

Pieces of Tomorrow

An introduction to symphonic sound

Volwaardige klassieke muziek in een popjasje - in TivoliVredenburg kan dat. De succesformule: we beginnen iets later, biertjes mogen mee naar binnen, de dirigent spreekt honderduit, dj St. Paul is onze host, visuals ondersteunen het verhaal en verder laten we de muziek spreken - die heeft geen aanpassing nodig.

Licht verteerbaar: vragen, vertellen en vooral laten horen

In 2014, nog vóór de opening, sloegen programmeurs Peter Tra (klassiek) en Sytse Wils (pop) de handen ineen. In Pieces of Tomorrow verenigden zij hun werelden. DJ St. Paul treedt als host binnen in de wereld van klassieke muziek. Hij stelt vragen aan het orkest, dat het antwoord meestal meteen kan ondersteunen met muziek (live en akoestisch, uiteraard). Daarnaast vertellen de dirigenten - steeds een andere, vaak van ver over de grens - honderduit over hun vak, de componist en de muziek. Na afloop is het nog lang gezellig in de foyer, waar de speciaalbiertjes koud staan en Paul zijn platen draait tot hij je (als je wil) meeneemt naar de Pop-O-Matic in Ronda.

Net bevestigd: Pieces of Tomorrow krijgt een eigen festival! Op zaterdag 17 november 2018 speelt het Radio Filharmonisch Orkest natuurlijk in de Grote Zaal, maar ook in de zalen boven in TivoliVredenburg klinkt muziek – van diehard klassiek tot elektronica met klassieke knipoog.

Komende edities

za 17 nov 2018

Pieces of Tomorrow Festival

An introduction to classical music

vr 29 mrt 2019

Pieces of Tomorrow - Tsjaikovski 6

An introduction to symphonic sound

do 4 apr 2019

Pieces of Tomorrow - Matthäus-Passion

An introduction to symphonic sound

do 16 mei 2019

Pieces of Tomorrow - Bruckner 4

An introduction to symphonic sound