Pieces of Tomorrow

Volwaardige klassieke muziek in een popjasje - in TivoliVredenburg kan dat. De succesformule: we beginnen iets later, biertjes mogen mee naar binnen, de dirigent spreekt honderduit, dj St. Paul is onze host, visuals ondersteunen het verhaal en verder laten we de muziek spreken - die heeft geen aanpassing nodig.

Vrijdag 20 mei: Get Bach

Een Bachfestival in TivoliVredenburg is een mooie aanleiding voor de Pieces of Tomorrow-fabrikanten om een avondje te wijden aan de invloed van Bach op de popmuziek. Natuurlijk gaan we het hebben over A Whiter Shade of Pale en Black Bird, maar de oude Bach heeft vaak zonder dat ze het doorhebben nog veel meer muzikanten geïnspireerd.

► Tickets

Licht verteerbaar: vragen, vertellen en vooral laten horen

In 2014, nog vóór de opening, sloegen programmeurs Peter Tra (klassiek) en Sytse Wils (pop) de handen ineen. In Pieces of Tomorrow verenigden zij hun werelden. DJ St. Paul treedt als host binnen in de wereld van klassieke muziek. Hij stelt vragen aan het orkest, dat het antwoord meestal meteen kan ondersteunen met muziek (live en akoestisch, uiteraard). Daarnaast vertellen de dirigenten – steeds een andere, vaak van ver over de grens – honderduit over hun vak, de componist en de muziek. Na afloop is het nog lang gezellig in de foyer, waar de speciaalbiertjes koud staan en Paul zijn platen draait tot hij je (als je wil) meeneemt naar de Pop-O-Matic in Ronda.

Beluister de Pieces of Tomorrow Playlist