Pieces of Tomorrow

Volwaardige klassieke muziek in een popjasje - in TivoliVredenburg kan dat. We beginnen iets later, biertjes mogen mee naar binnen, de dirigent spreekt honderduit, dj St. Paul is onze host, visuals ondersteunen het verhaal en verder laten we de muziek spreken - die heeft geen aanpassing nodig.

Concerten

Za 5 nov - Bruckner 9

Bijgeloof of niet: de meeste componisten sterven na hun Negende Symfonie. Bruckner kreeg zijn Negende zelfs niet eens af. Het derde deel was het laatste wat hij schreef. Maar allemachtig, wat een onaards mooi Adagio is dat geworden. Een zwanenzang, bijna logisch dat daarna het licht uitging.

► Tickets

Do 19 jan - Schubert 8

Het debuut van Schubert bij Pieces of Tomorrow! Deze allerromantischte componist kon niet langer ontbreken. Zijn Achtste Symfonie maakte hij niet af. Niemand weet waarom niet. Hij stopte hem in een bureaula en pas zo’n veertig jaar na zijn dood kwam hij weer tevoorschijn. Een oud-leerling kwam op het idee hem eens openbaar uit te voeren.

► Tickets

Do 16 feb - Mahler 6

Je ziet het vaker: dat kunstenaars in hun gelukkigste jaren hun zwartste werken maken. Het ging Mahler behoorlijk voor de wind toen hij zijn Zesde schreef. Een duistere symfonie vol noodlot, twijfel, pessimisme. En hoe opmerkelijk hoeveel we van die indrukwekkende ellende houden.

► Tickets


Vragen, vertellen en vooral laten horen

In 2014, nog vóór de opening, sloegen onze programmeurs Peter Tra (klassiek) en Sytse Wils (pop) de handen ineen. In Pieces of Tomorrow verenigen zij hun werelden. Dj St. Paul treedt als host binnen in de wereld van klassieke muziek. Hij stelt vragen aan het orkest, dat het antwoord meestal meteen kan ondersteunen met muziek (live en akoestisch, uiteraard). Daarnaast vertellen de dirigenten – steeds een andere, vaak van ver over de grens – honderduit over hun vak, de componist en de muziek. Na afloop is het nog lang gezellig in de foyer, waar de speciaalbiertjes koud staan en Paul zijn platen draait tot hij je (als je wil) meeneemt naar de Pop-O-Matic in Ronda.

Beluister de Pieces of Tomorrow Playlist