vrijdag 29 maart 2019

Nightports

Piano gecombineerd met elektronica

geweest
21:30
zaal open
22:10
aanvang
support act
geen
locatie
vrijdag 29 maart 2019

Nightports

Piano gecombineerd met elektronica

geweest

De concerten van Matteo Myderwyk op donderdag 28 maart in Bartholomeus Gasthuis (gepresenteerd door EKKO en TivoliVredenburg) en Nightports in TivoliVredenburg op vrijdag 29 maart worden georganiseerd in het kader van Piano Day in Utrecht (29 maart).

Aan het hoofd van het Engelse project Nightports staan Adam Martin en Mark Slater – beiden hebben hun sporen verdiend als producers in de elektronica, maar voor Nightports werken ze alleen met akoestische instrumentalisten. De opnamen worden vervolgens in stukjes geknipt en geherinterpreteerd, waardoor er een compleet nieuw spanningsveld ontstaat. Klinkt raar? Niet als je luistert naar hun meest recente album, opgenomen met pianist Matthew Bourne. Vanavond is de bezetting: Mort Butane, Johnny Richards en Mark Slater (alle drie op piano) en Adam Martin (elektronica). Verwacht het onverwachte!

Bekijk hier een overzicht van al onze neoklassieke concerten, die ook verzameld zijn in deze Spotify-afspeellijst. Wil je op de hoogte blijven van ons neoklassieke programma, schrijf je dan hier in voor de mailing die we een paar keer per jaar versturen. 

Zie ook