donderdag 28 maart 2019

Matteo Myderwyk

Klassiek geschoolde pianist haalt elementen uit pop, jazz en dance | in Bartholomeus Gasthuis i.s.m. EKKO

geweest
19:30
zaal open
20:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
geen support
donderdag 28 maart 2019

Matteo Myderwyk

Klassiek geschoolde pianist haalt elementen uit pop, jazz en dance | in Bartholomeus Gasthuis i.s.m. EKKO

geweest

De concerten van Matteo Myderwyk op donderdag 28 maart in Bartholomeus Gasthuis (gepresenteerd door EKKO en TivoliVredenburg) en Nightports in TivoliVredenburg op vrijdag 29 maart worden georganiseerd in het kader van Piano Day in Utrecht (29 maart).

Op zijn veertiende kocht Matteo Myderwyk een simpel en goedkoop keyboard bij de supermarkt. Hij raakte bevlogen en nu heeft hij inmiddels al door het hele land gespeeld, o.a. op festivals als Into the Great Wide Open, Explore The North en Here Comes The Summer. Hij durft gebruik te maken van elementen uit andere genres, zo komen in zijn shows soms ook orgels, beatmachines en synthesizers voorbij. Bij dit concert is het alleen Matteo en zijn piano: verwacht pianostukken met de lengte, melodie en harmonie uit de popmuziek, het improvisatorische uit de jazz, het repetitieve van de dance en dit alles vredig uitgevoerd met de techniek van een klassiek geschoolde pianist! Stuk voor stuk vertellen deze stukken een eigen verhaal, een verhaal dat altijd raak schiet.

Bekijk hier een overzicht van al onze neoklassieke concerten, die ook verzameld zijn in deze Spotify-afspeellijst. Wil je op de hoogte blijven van ons neoklassieke programma, schrijf je dan hier in voor de mailing die we een paar keer per jaar versturen.