Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Mike Farris & Jo Harman

Soulvolle rootsrock & blues met virtuoze vocalen

Geweest

De uit Tennessee afkomstige Mike Farris kun je kennen als oprichter van de Screamin' Cheetah Wheelies, maar maakt al meer dan 20 jaar solo furore met zijn soulvolle rootsrock met vleugjes gospel en blues. Het is echter vooral zijn fenomenale stem à la Al Green, Sam Cooke en Otis Redding waarmee hij je compleet van je sokken blaast. Zo werkte Farris samen met Joe Bonamassa en noemde radio icoon Bob Harris hem "one of the great artists of today". Niet voor niks won hij in 2015 een Grammy voor zijn geweldige album Shine For All The People.

Jo Harman
Met haar debuutalbum Dirt On My Tongue (2013) veroverde Jo Harman niet alleen de harten van bluesfans, maar ook die van jazz, soul, gospel en country. De veelzijdige Britse is van het soort rootsy zangeressen dat het traditioneel goed doet in Nederland zoals Beth Hart en Dana Fuchs bijvoorbeeld. Harman is uit hetzelfde hout gesneden, hooguit wat meer sophisticated met haar steengoede, lekker in het gehoor liggende blue-eyed soul liedjes.

Meer roots & americana?
In onze podcast Shelter From The Storm duikt onze host Stijn Buijst in de wereld van de americana & roots met gasten als Tim Knol, Judy Blank & DeWolff. Benieuwd? Beluister de podcast via deze link.

 

Zie ook

Sam Baker

Townes Van Zandt en John Prine-achtige folksongs