Shelter From The Storm Podcast

Shelter From The Storm is een toevluchtsoord voor iedereen die op zoek is naar ongerepte schoonheid. Elke aflevering ontvangt host Stijn Buist een andere gast en duiken we diep in de wereld van de americana, roots en country. Omdat ongerepte schoonheid zeldzaam is: één aflevering per maand!

Abonneer je op deze podcast via Spotify, Apple of Deezer.

De muziek uit deze podcast kun je terugluisteren via de Spotify playlist.

Afleveringen

Elephant

Een gesprek over ambitie als muzikant, een volle festivalzomer, besluitvorming binnen een band en nog veel veel meer!

Beluister

Ramblin Roots Special

Tijdens Ramblin Roots doken we de studio in om te praten met de artiesten op het festival. In deze uitzending spreekt Stijn met The Seatsniffers, Hubert van Hoof en Le Garage.

Beluister

Danny van Tiggele (La Belle Époque)

Over de aanstaande release van La Belle Époque Volume II.

Beluister

Levi Vis

Over het verlaten van de Dawn Brothers, de inzichten na een pandemie en het omgaan met erkenning als artiest.

Beluister

Grollo

Over het ontstaan en het repertoire van Grollo, de enige (en daarmee ook de beste) Cuby + Blizzards-tributeband van Nederland.

Beluister

DeWolff

De mannen van DeWolff zijn terug bij de Shelter From The Storm podcast. Dit keer over hun nieuwe album Love, Death & in Between.

Beluister

Strand of Oaks

Een Track x Track Special met indierocker Strand of Oaks. Timothy Showalter vertelt over zijn creatieve proces tijdens het maken van zijn nieuwste album In Heaven uit 2021.

Beluister

Hit The North

Hit the North biedt twaalf veelbelovende acts uit Noord-Nederland een jaar lang ondersteuning door middel van bootcamps vol masterclasses, schrijfsessies en feedbackmomenten.

Beluister

Blue Grass Boogiemen

Over het ontstaan van de band, het spelen van een oer-Amerikaans genre in Amerika, punkmuziek en samenwerken met Tim Knol.

Beluister

Leif de Leeuw Band

Over o.a. Eric Clapton en Darrell Scott, spelen met twee drummers, americana als niche in Nederland, touren in China en veel meer!

Beluister

Yorick van Norden

Over zijn nieuwe album 'Playing By Ear', opnemen in Abbey Road, schrijven in de ochtend, Ryan Adams en Carole King als inspiratiebron en Yorick's scheurkalender.

Beluister

The BlueBirds

Over het ontstaan van The Bluebirds, countrypop en Kacey Musgraves, hun bijzondere nieuwe album vol samenwerkingen en countrymuziek als familiemuziek!

Beluister

Douwe Bob

Over muziek als kunst, zijn nieuwe band, nummers schrijven met Daniel Lohues, zijn inspiratiebronnen en natuurlijk zijn nieuwe album!

Beluister

Stephanie Struijk

Van haar USA roadtrip met Daniel Lohues en liedjes schrijven in je eigen taal tot Kacey Musgraves, de invloed van klassieke muziek op haar songwriting en Los Angeles!

Beluister

Blackbird

Van haar muzikale opvoeding met James Taylor en Crosby Stills Nash & Young en spaghettiwestern invloeden tot Laurel Canyon in de jaren zestig en je eigen labelbaas zijn.

Beluister

Bertolf

Over zijn muzikale opvoeding vol bluegrass en de dobro als favoriete instrument tot zijn muzikale helden Tony Rice en The Beatles en zijn nieuwe album!

Beluister

Mercy John

Over zijn inspiratiebronnen Neil Young en Ryan Adams, het liedjes schrijven met Danny Vera en songwriter JR Roy als voorbeeld!

Beluister

Sam & Julia

Over hun muzikale opvoeding en americana met een indie-randje tot Tim Knol als hun mentor, mierzoete countrymuziek en hun nieuwe album.

Beluister

Tim Knol

Over zijn gloednieuwe wandelclub, zijn eigen label, zijn liefde voor bluegrass, de betekenis van americana, Nashville en zijn nieuwe album.

Beluister

Dawn Brothers

Over hun avonturen in Nashville, de term americana, vergeleken worden met The Band en de Nederlandse roots-scene.

Beluister

DeWolff

Over hun inspiratiebronnen Townes van Zandt en Led Zeppelin, touren in Spanje en de Tascam Tapes.

Beluister

Judy Blank

Over haar inspiratiebronnen Bob Dylan en The Wood Brothers tot aan haar avonturen in Nashville!

Beluister