vrijdag 27 maart 2020

Masterclass met Cyprien Katsaris

afgelast
09:15
zaal open
10:00
aanvang
12:00
verwachte eindtijd
locatie
vrijdag 27 maart 2020

Masterclass met Cyprien Katsaris

afgelast

Dit concert is afgelast naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. We gaan voor zoveel mogelijk evenementen in maart op zoek naar een alternatieve datum. Gezien de omvang van ons programma kan het een aantal weken duren voordat er meer informatie is over dit concert. Als dit concert kan worden verplaatst, worden ticketkopers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd. Je vindt actuele algemene informatie hier.

Meesterpianist en jurylid van het Liszt Concours Cyprien Katsaris toont zich vanmiddag als mentor van de junior jury van het concours; op het podium van de Grote Zaal geeft hij Nederlands pianotalent tussen de 13 en 17 jaar les. Katsaris is een internationaal geroemd pianist, nadat hij als jonge muzikant een vliegende start maakte na het winnen van het Koningin Elisabeth Concours en vervolgens een grote carrière genoot. Vanmiddag deelt hij lessen uit zijn carrière met de jonge talenten achter de piano. Een unieke en leerzame mogelijkheid om een groot pianist aan het werk te zien.

Helaas heeft pianiste Idil Biret zich vanwege gezondheidsredenen moeten afmelden voor haar plek in de jury van het 12de Liszt Concours Utrecht. Deze masterclass wordt overgenomen door pianist en jury-voorzitter Cyprien Katsaris.

Dit programma is onderdeel van het Liszt Concours, waar 14 internationale pianotalenten het podium betreden van 17 t/m 28 maart 2020. Bekijk hier het volledige programma.

Zie ook