Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Studio TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Livestream: TivoliVredenburg viert Vrouwendag | De Talkshow

Gratis – Met o.a. Lotje IJzermans, Sophie Straat en Someone

Geweest

 
Kijk de livestream hierboven terug. Wil je meer Kennis & Debatprogramma's bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
Vrouwendag, is dat nog nodig anno 2021? Ja! Want vrouwen doen, maken en zeggen geweldige dingen, maar krijgen – nog steeds – vaak niet hetzelfde podium of dezelfde erkenning als mannen. Denk bijvoorbeeld aan de loonkloof, het gebrek aan vrouwen aan de top of het aantal vrouwen dat we horen op de radio. Gelukkig zijn er vele vrouwen die hier verandering in willen brengen, en een aantal daarvan hoor je in TivoliVredenburg viert Internationale Vrouwendag: De Talkshow.

Waarom kunnen we meer vrouwen in de Tweede Kamer gebruiken? Luister naar Devika Partiman (Stem op een Vrouw), Kauthar Bouchallikht (kandidaat-Kamerlid GroenLinks) en Sophie Straat (maakte de single ‘Tweede Kamer’). Wat is de positie van vrouwen in de muziek? Aan het woord komen journalist Lotje IJzermans, artiest en producer Tessa Rose Jackson (Someone) en concertprogrammeur Doortje Hiddema. Ook literatuur en design komen aan bod dankzij Teddy Tops en Tosca van der Weerden. Daarnaast hebben we het met Enaam Ahmed Ali over de organisatie van de jaarlijkse Women’s March. En last but not least, muziek komt van Someone en we horen een spoken word voordracht van Pink Oculus!

Naast deze talkshow in de avond zal ons internetradio-kanaal op Studio TivoliVredenburg op 8 maart de hele dag in het teken staan van Internationale Vrouwendag met live radio, DJ's, een livestream van Jawa Manla en gecureerde playlists. Meer van de boeken? De Utrechtse boekwinkel Savannah Bay heeft een leeslijst samengesteld rondom het thema Internationale Vrouwendag – die vind je hier.

*met de term vrouw bedoelen wij iedereen die zich identificeert als vrouw.

 

Artwork: Nastia Cistakova