Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Studio TivoliVredenburg

Livestream: Tribute to Fairouz

Jawa Manla ft Amsterdams Andalusisch Orkest

Geweest

Deze livestream is niet meer terug te kijken. Bezoek Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 

Jawa Manla (Aleppo, 1996) is een ud speler en zangeres uit Syrië. De Arabische muziek draagt zij diep in haar hart mee. Op jonge leeftijd liet zij zich inspireren door de bekende vrouwelijke stem uit de Arabische wereld. 

Een speciale voorliefde had zij voor Fairouz (Libanon, 1933), een van de grootste zangeressen van de Arabische wereld. Fairouz heeft net als de generatiegenoten Oum Kalthoum, Asmahan en Warda de stem van de Arabische vrouw een prominente plek gegeven op het wereldtoneel. Naast de tientallen miljoenen fans raken musici, zangers en dichters niet uitgesproken over de impact van deze stemmen op de muziek en maatschappij.   

Jawa Manla eert met haar prachtige stem en verfijnde spel het repertoire van Fairouz. Onder begeleiding van het prestigieuze Amsterdams Andalusisch Orkest maakt Jawa een reis door deze muziek. Een muzikale variëtiteit van Westerse muzikale invloeden, Oosterse instrumenten met ragfijne solo improvisaties en adembenemende zang. 

Ga mee op reis en geniet vanuit je bank thuis van deze unieke live-stream.

Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest
Arrangement: Abderrahim Semlali en Jawa Manla 

Opnamelocatie: Meervaart

Partners: De Centrale (Gent), Arenberg Schouwburg (Antwerpen) en Meervaart (Amsterdam)

Met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten en Prins Bernhard Cultuurfonds

Foto: Anna SVQ Photography