Bekijk het klassieke seizoen

Ontdek Oude Muziek
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 37,-
Rang 2
Regulier
€ 32,-
Rang 3
Regulier
€ 27,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Zeventiende-eeuwse kerstmuziek van o.a. Hammerschmidt, Rosenmüller Knupfer, Praetorius en Schütz

Uitvoerenden

Holland Baroque o.l.v. Judith en Tineke Steenbrink
Ensemble Polyharmonique

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Kerst met Holland Baroque

Sternstunde | Met Ensemble Polyharmonique

v.a. € 27,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Een zeventiende eeuwse kerst
In de zeventiende eeuw bestond kerst vooral uit uitbundige muziek. De belofte van het hiernamaals klinkt in elke noot door. Samen met het Duitse Ensemble Polyharmonique wekt Holland Baroque deze feestelijke sfeer met cantates, motetten en concerten tot leven. Volkse kerstliederen en Nederlandse kerstmuziek uit die tijd maken het geheel compleet. Een hartverwarmend en sprankelend concert.

Ensemble Polyharmonique
Het in de jaren tien van de eenentwintigste eeuw opgerichte vocale Ensemble Polyharmonique wekt onder leiding van countertenor Alexander Schneider de vocale muziek van de renaissance en vroege barok tot leven. Het flexibele ensemble wordt geroemd om zijn emotionele geladenheid, tekstuitbeelding en de zuiverheid van de individuele zangers die gezamenlijk als één groot stemmenorgel klinken.

Judith en Tineke Steenbrink
Toetseniste Tineke en violiste Judith Steenbrink vormen het hart van Holland Baroque. De muzikale zussen blinken uit in een ongebreidelde nieuwsgierigheid naar vroegere klankwerelden en de relevantie voor het heden. Historische uitvoeringspraktijk en muzikale vrijheid gaan ook hand in hand in dit opwekkende kerstprogramma met veelal onbekend maar direct aansprekend werk van belangwekkende Duitse componisten als Hammerschmidt, Rosenmüller en Schütz.

Zie ook

Dionysos Now!

Renaissancekoor

Pierre, Boulanger et Fortin

Dag van de Franse Barok

Lucie Horsch & Ton Koopman

Bach, Telemann, Händel & Dieupart