Jakob bro & Joe Lovano Tribute to Paul Motion
Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Joe Lovano - sax
Jakob Bro - gitaar
Larry Grenadier - bas
Thomas Morgan - bas
Anders Christensen - basgitaar
Joey Baron - drums
Jorge Rossy - drums

Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Joe Lovano & Jakob Bro - Tribute to Paul Motian

Aangrijpende schoonheid in een eerbetoon aan grensverleggende Paul Motian

incl. servicekosten

Er zijn bij dit concert zitplaatsen met vrije plaatskeuze.

Deense gitarist Jakob Bro en Amerikaanse saxofonist Joe Lovano nemen je mee in een openhartige hommage aan wijlen drummer en componist Paul Motian. De liefde voor de invloed van Motian en zijn muziek zijn terug te horen op het recent verschenen album ‘Once around the Room’ op ECM Records. Het album is een smeltkroes van experimenten, dynamische groepsimprovisatie, herinterpretaties van vintage Paul Motian composities en zijn ritmische esthetische heldere geluid. 

Het album is gemaakt in samenwerking met het sterrenensemble met bassisten Anders Christenssen, Larry GrenadierThomas Morgan en slagwerkers Joey Baron en Jorge Ross. Op 5 november heb je de unieke kans om deze all-star bezetting samen op één podium te zien.

★★★★★  – Written in Music / Dick Hovenga: “Meesterlijk hoe deze muzikanten elk klinken en deze muziek is opgenomen. De composities zijn zo avontuurlijk als je jazz maar kunt krijgen. Voor deze groep muzikanten weet je dat je meer dan genoeg ruimte moet houden voor improvisatie omdat dan juist het allerbeste naar voren komt. Eigenlijk is binnen deze band alleen Lovano de enige die soms echte melodielijnen speelt en dan de mooiste die je in jaren van hem hoorde. Bro is wederom zo onvoorspelbaar en intrigerend als altijd.” 

★★★★ – Jazzwise: “Much more than a tribute, Once Around The Room captures Motian’s spirit and walks with it to a performance that has a compelling sense of vibrant celebration as well as solemn recognition of greatness.”

Wist je dat Jakob Bro eerder samen heeft gewerkt met Bill Frisell? Ze hebben samen gewerkt aan het album 'December Song'. Op 14 november staat Bill Frisell Trio in onze Hertz. 

Zie ook

Ambrose Akinmusire’s Owl Song feat. Bill Frisell and Herlin Riley

Fenomenale trompettist terug in Utrecht met gloednieuw trio

Bill Frisell Photo: Monica Frisell

Bill Frisell Trio

feat. Thomas Morgan and Rudy Royston

Dhafer Youssef

Dhafer Youssef

Exclusieve show van wereldwijd geprezen componist, zanger en ud-speler