Bill Frisell Photo: Monica Frisell
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Bill Frisell - gitaar
Thomas Morgan - bas
Rudy Royston - drums

Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Bill Frisell Trio

feat. Thomas Morgan and Rudy Royston

Geweest

Bill Frisell Trio | dinsdag 14 november 2023 | Hertz

Er zijn bij dit concert alleen vaste zitplaatsen.

Bill Frisell is een van de meest toonaangevende gitaristen uit Amerika, en wordt vaak in één adem genoemd met Pat Metheny en John Scofield. Van dit rijtje is hij ongetwijfeld de meest ‘Amerikaanse’ door het gebruik van folk, country, rock en blues in zijn spel. Frisell staat bekend om zijn vele genre uitstapjes, maar voor dit concert gaat hij terug naar zijn kenmerkende jazzsound en presenteert hij met zijn jazztrio (Thomas Morgan op contrabas en Rudy Royston op drums) een nieuw album. Verwacht nieuwe stukken, maar ook interpretaties van jazzstandards en klassiekers uit het American Songbook.

Je herkent Frisell meteen aan zijn karakteristieke ‘open’ spel, laid-back timing en mooi gefraseerde thema’s. 'But, he can really swing too,’ aldus Jim Hall. Het is ook een van de productievere gitaristen; liefhebbers kunnen zich te goed doen aan zo’n 200 albums, waarvan 30 onder zijn naam en anderen van o.a. John Zorn, Elvis Costello en Lucinda Williams.

“Bill Frisell is misschien wel de meest gewaardeerde jazzgitarist van de laatste decennia dankzij de altijd aanwezige glimlach in zijn weemoedige muziek. Frisell heeft niet veel met eindeloze solojazz, maar richt zich op intens samenspel rond mooie thema’s.” - De Volkskrant.