zondag 20 september 2020

Jazz Orchestra of the Concertgebouw - Count Basie & Frank Sinatra

Special guest: Ruben Hein

geweest
15:00
zaal open
16:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
geen
locatie
zondag 20 september 2020

Jazz Orchestra of the Concertgebouw - Count Basie & Frank Sinatra

Special guest: Ruben Hein

geweest

Jouw bezoek aan TivoliVredenburg
Dit concert is coronaproof georganiseerd. Bij al onze concerten en evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen corona gerelateerde klachten hebt, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachten. Bekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw feat. Ruben Hein
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw duikt in de roerige jaren vijftig, toen vele jazzgrootheden voor het eerst de oversteek naar Europa maakten en roemruchte concerten gaven in Scheveningen en Amsterdam. Zoals ook de befaamde bigbandleider en jazzpianist Count Basie, dat in 1956 bijna door de burgermeester werd verboden vanwege de vrees voor ongeregeldheden. Het wordt een avond vol pure swing, met Peter Beets op piano, gelardeerd met mooie verhalen en originele beelden uit het Nederlands Jazzarchief. Special guest Ruben Hein zingt enkele hoogtepunten uit de vruchtbare samenwerking tussen Basie en Frank Sinatra, zoals Come Fly With Me en The Lady is a Tramp. 

Dit concert is onderdeel van de succesvolle Dutch Jazz Heritage serie, een samenwerking van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Nederlands Jazz Archief.