woensdag 29 september 2021

ILFU Book Talk met Max Porter

De schrijver van o.a. 'Verdriet is het ding met veren'

geweest
Internationale schrijvers, dichters én meer

International Literature Festival Utrecht

19:00
zaal open
20:00
aanvang
21:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
woensdag 29 september 2021

ILFU Book Talk met Max Porter

De schrijver van o.a. 'Verdriet is het ding met veren'

geweest

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina.

Max Porter (1981) werd in één klap wereldwijd bekend met zijn debuut Verdriet is het ding met veren. Het is een driedelige novelle in prozagedichten, korte fabels en fragmenten van toneelstukjes, over een gezin waarin de moeder overleden is. Hij kreeg er onder meer de Europese Literatuurprijs en de International Dylan Thomas Prize voor en Theater Rotterdam maakte een toneelbewerking (met o.a. Jacob Derwig) van de novelle. Zijn tweede roman, Lanny, werd genomineerd voor de Booker Prize.

Deze zomer verscheen Porters nieuwste boek, De dood van Francis Bacon. Het is wederom een schitterend kleinood waarin Porter de laatste gedachten noteert van de schilder Francis Bacon, die in 1992 eenzaam stierf in Madrid. Het is ook een poging om Bacons getormenteerde doeken en explosieve liefdesleven in een poëtische taal te vatten. “Porter is one of our most exciting writers,” schreef The Spectator. “Max Porter vernieuwt al sinds 2015 de roman,” schreef De Standaard. Op het ILFU gaat Max Porter in gesprek over zijn behoefte aan nieuwe vertelvormen en zijn obsessie met Francis Bacon.

Over ILFU TV
ILFU TV is het online boekenprogramma van het ILFU. Dagelijks is er een online Book Talk te zien met uiteenlopende schrijvers over hun nieuwe boek, opgenomen in de ILFU studio. Elke dag om 19.00 uur kun je een nieuwe aflevering online bekijken en daarna on demand terugkijken. De online Book Talks zijn voor ILFU members gratis te bekijken via Mijn ILFU. De online Book talks zijn Engels gesproken. Alle ILFU TV-boeken bestel je bij De Utrechtse Boekenbar.

De Book Talk met Max Porter is onderdeel van het Internationaal Literatuurfestival Utrecht (23 sept t/m 2 oktober).