woensdag 29 september 2021

ILFU Book Talk met Max Porter

Coronatoegangsbewijs nodig | De schrijver van o.a. 'Verdriet is het ding met veren'

19:00
zaal open
20:00
aanvang
21:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
woensdag 29 september 2021

ILFU Book Talk met Max Porter

Coronatoegangsbewijs nodig | De schrijver van o.a. 'Verdriet is het ding met veren'

Om dit programma te bezoeken heb je naast een toegangsticket ook een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs) nodig, omdat hier geen 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het coronatoegangsbewijs kan getoond worden via de CoronaCheck-app of op papier. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Testen voor Toegang. 

Max Porter (1981) werd in één klap wereldwijd bekend met zijn debuut Verdriet is het ding met veren. Het is een driedelige novelle in prozagedichten, korte fabels en fragmenten van toneelstukjes, over een gezin waarin de moeder overleden is. Hij kreeg er onder meer de Europese Literatuurprijs en de International Dylan Thomas Prize voor en Theater Rotterdam maakte een toneelbewerking (met o.a. Jacob Derwig) van de novelle. Zijn tweede roman, Lanny, werd genomineerd voor de Booker Prize.

Deze zomer verscheen Porters nieuwste boek, De dood van Francis Bacon. Het is wederom een schitterend kleinood waarin Porter de laatste gedachten noteert van de schilder Francis Bacon, die in 1992 eenzaam stierf in Madrid. Het is ook een poging om Bacons getormenteerde doeken en explosieve liefdesleven in een poëtische taal te vatten. “Porter is one of our most exciting writers,” schreef The Spectator. “Max Porter vernieuwt al sinds 2015 de roman,” schreef De Standaard. Op het ILFU gaat Max Porter in gesprek over zijn behoefte aan nieuwe vertelvormen en zijn obsessie met Francis Bacon.

De Book Talk met Max Porter is onderdeel van het Internationaal Literatuurfestival Utrecht (23 sept t/m 2 oktober). Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Het thema van ILFU 2021 is Why Fiction Matters.

Lees hier meer over het evenement

Word ILFU Member!
Een lidmaatschap van het ILFU is de beste manier om alles wat het festival te bieden heeft mee te maken. Je bent de eerste die kaartjes kan kopen, je krijgt 20% korting op alle festivaltickets en, het allerbelangrijkste, je ondersteunt het festival en de schrijvers die we programmeren. Kaarten voor Max Porter kosten voor ILFU leden geen 17,50, maar 14 euro. Meld je online aan, daarna kun je meteen met korting kaarten bestellen.

Meld je hier aan

 

 

 

Zie ook

za 2 okt 2021

38e Nacht van de Poëzie

Coronatoegangsbewijs nodig | International Literature Festival Utrecht 2021

za 25 sep 2021

ILFU Book Talk met Édouard Louis

Coronatoegangsbewijs nodig | International Literature Festival Utrecht

za 25 sep 2021

ILFU Exploring Stories

Coronatoegangsbewijs nodig | Schrijvers, dichters en denkers over de grote thema’s van deze tijd