zaterdag 12 juni 2021

Harmonie de Bazuin ism Mondo Leone – 101-jarig jubileumconcert

Het mooiste geluid (ter wereld)

19:30
zaal open
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Harmonieorkest De Bazuin
Mondo Leone

programma

Mondo Leone Duiken; Ravioli in Gis mineur; Deane’s Cadeau; Autorijden met mijn zoontje; Lalalala; Dansmarietje
Jan de Haan Overture to a new age, deel 1 en 2
Don Gillis Variation on a Kitchen Sink
Mari-Anne Hof Spreeuwen met muziek
Sounds of Silence
Gershwin Walking the Dog

locatie
zaterdag 12 juni 2021

Harmonie de Bazuin ism Mondo Leone – 101-jarig jubileumconcert

Het mooiste geluid (ter wereld)

Dit is het verplaatste concert van 13 juni 2020, naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het virus (COVID-19) tegen te gaan. Je vindt actuele algemene informatie hier. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum, hiervoor hoeft geen actie ondernomen te worden. Het kan zijn dat je verhinderd bent op de nieuwe datum, over de restitutiemogelijkheid volgt later meer informatie. We zijn momenteel druk bezig de verschillende opties uit te werken. Er wordt een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers, maar vanwege de omvang van ons programma kan dit enige tijd duren. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen je daarom om onze website goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen.

Omdat het 100-jarige jubileum door het corona-virus in het water is gevallen geeft De Bazuin nu ter ere van haar 101-jarige jubileum een eenmalig bijzonder concert. Samen met de Utrechtse muziekfilmpjesmaker en rasverteller Mondo Leone wordt opzoek gegaan naar Het mooiste geluid (ter wereld).

Wordt dat een knetterende trompet? Het bigband-achtige akkoord dat Amerikaanse treinen toeteren? Of juist iets heel anders, zoals regen op je tent? Is dat de zangerige taal van de Utrechtse Italiaan Gianni Casti die zijn lievelingsrecept (Ravioli van zijn moeder) kookt? Of een plons in het water van je kind dat zwemles heeft in zwembad de Kwakel?

Een avond vol muziek, film en verhalen waarbij enkele van Mondo Leones film-klassiekers door De Bazuin van een heel nieuw arrangement worden voorzien. Dat alleen al maakt kans het mooiste geluid ter wereld te zijn.

Voor de pauze zullen enkele filmklassiekers van Mondo Leone worden opgevoerd, zoals Duiken en Spreeuwen. Tevens zal De Bazuin het stuk ‘Overture to a New Age’ van Jan de Haan ten gehore brengen.

Na de pauze gaat het dak eraf met swingende muziek met onder andere Lalala van Leon Giesen, en Walking the Dog van Gershwin, afgesloten met een heuse carnavalskraker. Joost Visser en Rinus Verschoor hebben de muzikale leiding bij het concert. Het podiumbeeld en de regie worden verzorgd door Jolanda de Jong.

Voor meer informatie zie www.bazuinutrecht.nl, https://mondoleone.nl/bazuin of www.structureyourart.nl