Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Hamid Bouchnak ft. Amsterdams Andalusisch Orkest

Marokkaanse raï artiest samen met Amsterdams Andalusisch Orkest

Geweest

The Greatest hits – Hamid Bouchnak ft. Amsterdams Andalusisch Orkest

Hamid Bouchnak, een veelzijdige en gepassioneerde Marokkaanse Rai artiest, heeft een indrukwekkende carrière achter de rug die zijn stempel heeft gedrukt op zowel de nationale als internationale muziekscene met bekende hits als "Al Kass Hlou", "Allez Allez", "Omri" en “Moussem".

Wonderkind Hamid trad al op zesjarige leeftijd op met zijn broers met de groep ‘Les Frères Bouchnak’. Hun vader Benyounès, bekend als ‘Afandi’, was een zeer beroemde muzikant in de wereld van de Arabo-Andalusische muziek. Hij bracht zijn kinderen de liefde voor de gharnati-stijl bij. In 1983 namen Omar, Mohamed en Hamid hun eerste cassette op.

Hamid over die tijd: "We waren de eersten die Marokkaanse muziek elektrificeerden”. Vanaf dat moment werden ze sterren die veel gevraagd werden in Marokko, de Arabische wereld en Europa. Vooral in Nederland hebben ze veel bewonderaars.

Hamid schreef enkele van de belangrijkste nummers voor de groep. Na het uiteenvallen van Les Frères Bouchnak zette Hamid zijn solocarrière voort. In 1998 maakte hij naam met een nummer dat een stadionhit werd, Allez Allez, ter ere van het Marokkaanse voetbalteam. Hij trad op verschillende Europese podia op en bij bekende Marokkaanse festivals zoals het Mawazine Festival, het Essaouira Gnawa Festival en het Festival des Musiques Sacrées van Fès.

De muzikant is sinds 2013 gevestigd in Marrakech, waar hij zijn ervaring op artistiek gebied overbrengt op jonge artiesten. Zijn jongste album, Taj Taj, uitgebracht in juni 2023, drukt een groot respect uit aan de mensen uit zijn kindertijd. Het is een ode aan de nostalgie, vol rijke klanken en ritmes.

Na 6 jaar afwezigheid keert hij weer terug naar Europa. Samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest neemt hij je mee op een muzikale reis die je meevoert langs zijn hoogtepunten van toen en nu. Een diepgaande muzikale connectie en opzwepend samenspel die je weten te betoveren en ontroeren.

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.

 

Zie ook

Nawafiz نوافذ

Arab music festival with music, food, performances

Arabisch meezingconcert - Amsterdams Andalusisch Orkest

Zing mee met bekende nummers uit de Arabische muziekgeschiedenis

Maghreb Icons met Redwan El Asmar

Het Amsterdams Andalusisch Orkest brengt een ode aan de iconen van de Maghreb