menu zoeken
Naar agenda
zondag 7 januari 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Enrico Pace & Igor Roma

Holst - the Planets

vanaf 19,-
uitvoerenden

Enrico Pace piano
Igor Roma piano

programma

Debussy En blanc et noir
Holst The Planets

aanvang
11:00
Rang 1
€ 27,-
€ 44,50
€ 49,50
€ 18,-
Rang 2
€ 22,-
€ 39,50
€ 44,50
€ 18,-
Rang 3
€ 19,-
€ 36,50
€ 41,50
€ 18,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

kamermuziekhertz

The Planets, origineel voor twee piano’s
Enrico Pace en Igor Roma, twee winnaars van het Franz Liszt Pianoconcours, spelen twee authentieke, dus originele werken voor twee piano’s. Jazeker, ook The Planets, dat iedereen in de orkestversie kent. Maar die is niet van Gustav Holst zelf. Een zenuwontsteking verhinderde dat de Engelse componist het monnikenwerk van het orkestreren zelf ondernam. Bovendien was door geldgebrek en natuurlijk de permanente onzekerheid over een complete orkestbezetting een orkestrale uitvoering in de Eerste Wereldoorlog ondenkbaar. Dus de dreiging van de oorlogsplaneet Mars en de vredige klanken van Venus zijn oorspronkelijk bedoeld voor snaren, klankkasten en vier gouden handen. Zo verklankt elk deel de ideeën en emoties die samenhangen met de (veronderstelde) invloed van de planeten op de menselijke psyche. Een greep uit de subtitels maakt duidelijk wat je kunt verwachten: Mars, the bringer of war, Venus, the bringer of peace, Jupiter, the bringer of jollity, Neptune, the mystic.

Pace en Roma, een duo op oorlogssterkte
Enrico Pace won in 1989 het Internationaal Franz Liszt Piano Concours en Igor Roma werd in 1996 winnaar van dezelfde wedstrijd. Beiden startten een solocarrière, maar vonden elkaar ook in het repertoire voor twee piano’s. Een spectaculair muzikaal huwelijk tussen twee verschillende persoonlijkheden, door Trouw-recensent Christo Lelie treffend omschreven: ‘Pace is vooral de poëet, tevens de fantast, en de meest ingetogen maar ook de kwetsbaarste van beide pianisten. Roma is de perfectionist, de supertechnicus, een pianist bij wie passie en klankschoonheid op bijzondere wijze hand in hand gaan.’ Klein bier laten ze staan; als ze samen spelen, dan doen ze dat met bijkans onspeelbaar moeilijke werken, zoals Visions de l’Amen van Olivier Messiaen of de Tweede Suite van Rachmaninov. Hun sterke persoonlijkheden geven een extra dimensie aan het zonnestelsel waarin de twee pianisten zich begeven.

Luncharrangement
Wilt u na afloop van het concert uitgebreid napraten onder het genot van een hapje en een drankje? U kunt uw concertbezoek combineren met een heerlijke Franse lunch in ons nieuwe restaurant Danel. U kunt het speciale luncharrangement reserveren of, wanneer u al in het bezit bent van een concertkaart, op vertoon van uw kaart gebruikmaken van de speciale aanbiedingsprijs van € 17,50 p.p. of € 25,50 p.p. Meer informatie over de twee arrangementen vindt u op onze Eten & Drinken pagina.

Lees hier de toelichting bij dit concert, geschreven door Michiel Cleij.

Wellicht vind je ook interessant

vr 31 mei 2019

Einstein on the Beach met Suzanne Vega

Ensemble Ictus & Collegium Vocale Gent

di 21 mei 2019

IJzersterke Soundtracks

Noord Nederlands Orkest & Hanna Verboom

di 14 mei 2019

Beethovens Vierde - uit het hoofd

Pynarello

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord