maandag 28 februari 2022

Duurzaam voedsel: bestaat dat?

KlimaatHelpdesk Live!

Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis & debatprogramma

19:00
zaal open
20:00
aanvang
21:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
maandag 28 februari 2022

Duurzaam voedsel: bestaat dat?

KlimaatHelpdesk Live!

Dit is het verplaatste programma van 30 december 2021. Tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. 

Vis, vlees, vega of vegan? Onze eetpatronen zijn de afgelopen jaren sterk veranderd. Wie een duurzamere levensstijl nastreeft, denkt ook vaak na over diens voeding. Waar komt ons eten vandaan, hoe is het verbouwd, en hoe zit het met al die keurmerken die ons een eerlijke en/of milieuvriendelijke productie beloven? Met andere woorden: hoe kan ik zo klimaatvriendelijk mogelijk eten?

Tijdens deze editie van de KlimaatHelpdesk Live zoomen we in op ons voedsel. We spreken voedingsdeskundige Marije Seves (Voedingscentrum Nederland) over de meest CO2-neutrale keuzes op ons bord, en zoomen in op ons huidige landbouwsysteem met politicoloog Herman Lelieveldt (Jean Monnet Chair Food Governance in de EU - University College Roosevelt). Is biologisch eten de oplossing voor een duurzamere landbouw? Femke Hermans, voorzitter van Studenten voor Morgen en lid van de True Animal Protein Price Coalition vertelt over het nut van een vleestaks en haar recente bezoek aan de klimaattop in Glasgow.

KlimaatHelpdesk Live is een samenwerking tussen TivoliVredenburg, Utrecht Young Academy (Universiteit Utrecht) en de KlimaatHelpdesk

Première Klimaat Helpdesk - Actueel - Universiteit Utrecht