Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine

Duurzaam voedsel: bestaat dat?

KlimaatHelpdesk Live!

Geweest

 
Kijk de livestream hierboven terug. Wil je meer Kennis & Debatprogramma's bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
Vis, vlees, vega of vegan? Onze eetpatronen zijn de afgelopen jaren sterk veranderd. Wie een duurzamere levensstijl nastreeft, denkt ook vaak na over diens voeding. Waar komt ons eten vandaan, hoe is het verbouwd, en hoe zit het met al die keurmerken die ons een eerlijke en/of milieuvriendelijke productie beloven? Met andere woorden: hoe kan ik zo klimaatvriendelijk mogelijk eten?

Tijdens deze editie van de KlimaatHelpdesk Live zoomen we in op ons voedsel. We spreken voedingsdeskundige Lilou van Lieshout (Voedingscentrum Nederland) over de meest CO2-neutrale keuzes op ons bord, en zoomen in op ons huidige landbouwsysteem met politicoloog Herman Lelieveldt (Jean Monnet Chair Food Governance in de EU - University College Roosevelt). Is biologisch eten de oplossing voor een duurzamere landbouw? Femke Hermans, voorzitter van Studenten voor Morgen en lid van de True Animal Protein Price Coalition vertelt over het nut van een vleestaks en haar recente bezoek aan de klimaattop in Glasgow. Presentatie is in handen van programmamaker Lotte Sluiter.>

KlimaatHelpdesk Live is een samenwerking tussen TivoliVredenburg, Utrecht Young Academy (Universiteit Utrecht) en de KlimaatHelpdesk.

Première Klimaat Helpdesk - Actueel - Universiteit Utrecht