Bekijk het klassieke seizoen

Meer Barokmuziek
Zaal open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 44,-
Rang 2
Regulier
€ 40,-
Rang 3
Regulier
€ 33,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Mozart Così fan tutte

Uitvoerenden

Orkest van de Achttiende Eeuw
Lisenka Heijboer Castañón regisseur
Katharine Dain Fiordiligi
Josy Santos Dorabella
Claron McFadden Despina
Linard Vrielink Ferrando
Drew Santini Guglielmo
Henk Neven Don Alfonso

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Così fan tutte

Orkest van de Achttiende Eeuw

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Mozart semi-concertant
De semi-concertante uitvoeringen van Mozartopera’s door het Orkest van de Achttiende eeuw waren al onder leiding van oprichter en artistiek leider Frans Brüggen legendarisch. Met Manoj Kamps op de bok, een van de meest uitgesproken jonge dirigenten van dit moment, zal Mozarts Così fan tutte zeker weer nieuwe dimensies prijsgeven.

Zo zijn alle vrouwen
Mozarts hilarische relatiekomedie Così fan tutte is de laatste van de drie grote Da Ponte-opera’s (genoemd naar librettist Lorenzo Da Ponte). Le Nozze di Figaro en Don Giovanni gingen eraan vooraf. Deze opera’s waren niet alleen vernieuwend, ze zijn nog steeds beklijvend door de meesterlijke muziek en de nog altijd even herkenbare als hilarische handelingen.

Manoj Kamps
Met de keus voor de Sri Lankaans-Nederlandse dirigent Manoj Kamps maakt het Orkest van de Achttiende Eeuw een duidelijk statement. Kamps is uitgegroeid tot een van de boegbeelden van de culturele queergemeenschap en is een groot voorvechter van diversiteit en openheid in de klassieke muziek. Daarnaast is Kamps natuurlijk ‘gewoon’ een briljante jonge dirigent.

Orkest van de Achttiende Eeuw
Met de dood van oprichter en artistiek leider Frans Brüggen in 2014 brak een nieuw tijdperk aan voor het Orkest van de Achttiende Eeuw. Het heeft bewezen nog steeds een van de belangrijkste ensembles te zijn op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk. Ook in Mozarts Così fan Tutte vindt het orkest samen met uitmuntende solisten weer verfrissende wegen om dichter bij de taal en bedoeling van Mozart te komen.