maandag 12 oktober 2020

Bemoei je met je eigen seks

Van wie is het vrouwenlichaam? #3

geweest
Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma

19:15
zaal open
20:00
aanvang
21:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
maandag 12 oktober 2020

Bemoei je met je eigen seks

Van wie is het vrouwenlichaam? #3

geweest

Sinds 29 september mogen maximaal 30 personen bijeenkomen. In TivoliVredenburg geldt dat maximum niet, omdat wij een ontheffing hebben gekregen. Ons programma mag daarom doorgaan, met een maximum van 250 bezoekers per ruimte.

Volg dit programma live via de website van Studium Generale.

Op jonge leeftijd zijn vrouwen al een lustobject in de ogen van anderen. Maar zodra ze hun eigen seksualiteit omarmen, uitdragen en gebruiken, klinkt kritiek. Zelfs uit progressieve hoek. Waarom is vrouwelijke seksualiteit zo’n taboe? Kunnen we dit doorbreken? Met psycholoog prof. dr. Ine Vanwesenbeeck (UU), socioloog dr. Linda Duits(UU) en sekswerkdeskundige Yvette Luhrs.

Dit programma is onderdeel van de reeks Van wie is het vrouwenlichaam? – Bekeken, beoordeeld en bemind. De onophoudelijke stroom #MeToo verhalen, de roep om strengere abortuswetten en de constante beoordeling op uiterlijk. We hebben de neiging om de lichamen van vrouwen te bekritiseren en bezitten. Een vrouw is al snel te sexy, of niet sexy genoeg. Te bedekt, of juist te bloot. Na eeuwenlange emancipatie is het vrouwenlijf nog steeds een strijdtoneel. Wie bepaalt tegenwoordig hoe we naar het vrouwenlichaam kijken? Wat betekent het om je lichaam in eigen beheer te hebben? Wat kan en moet anders? 

24 feb | It’s a man’s world (kijk terug)
07 sep | Je bent al mooi (kijk terug)
12 okt | Bemoei je met je eigen seks

‘Van wie is het vrouwenlichaam?’ is een serie van Studium Generale, het podium voor kennis & reflectie van deUniversiteit Utrecht. De toegang is gratis; wel vragen we je een gratis kaartje te reserveren. Reservering gaat 21 dagen voor tijd open op 21-09-2020.

Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg 
Geen corona-gerelateerde klachten? We ontvangen je graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar jouw gezondheid en die van je huisgenoten. Je kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst je groene scherm tonen. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.