Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Bach Johannes-Passion

Bij dit concert zijn ook U-Pas tickets verkrijgbaar. 

Uitvoerenden

Florilegium Musicum
Toonkunstkoor Utrecht
Titia van Heyst sopraan
Florieke Beelen alt
Bernard Loonen evangelist
Vitali Rozynko Christus
Jan-Willem Schaafsma tenor
Marc Pantus bas
Jos Vermunt dirigent

Locatie
Grote Zaal

Bach - Johannes-Passion

Toonkunstkoor Utrecht

Geweest

Bachs Johannes-Passion mist zijn uitwerking nooit. Of je nu naar de Johannes-Passion luistert als pure muziek of bekend bent met het lijdensverhaal – deze muziek komt onherroepelijk binnen. Bach gebruikte alle middelen die hij maar kon verzinnen om de tekst te illustreren en invoelbaar te maken. De Johannes-Passion is een intens, aangrijpend verhaal over een ontzagwekkende, betrokken en uiteindelijk zegevierende figuur.

Toonkunstkoor Utrecht is met ruim 110 leden het grootste gemengde concertkoor van Utrecht. De leden delen de ambitie om op hoog niveau muziek te maken en daarnaast veel plezier te hebben. Het koor zoekt regelmatig de samenwerking op met professionele orkesten en solisten. Toonkunstkoor Utrecht bestaat in 2024 195 jaar. Bekijk voor meer informatie de website van Toonkunstkoor Utrecht.

Het Barokorkest Florilegium Musicum (muzikale bloemlezing) heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een professioneel orkest van gespecialiseerde barokmusici uit binnen- en buitenland, die historische instrumenten of kopieën daarvan bespelen. Op het repertoire staan alle standaardkoorwerken uit de barok en klassieke periode. Daarnaast speelt het orkest regelmatig instrumentale werken, soms in kleine bezetting.

Meezingen
Meezingen met het Toonkunstkoor Utrecht? Ze zijn nog op zoek naar zangers in de stemgroepen tenor en bas! Meld je aan via de website van Toonkunstkoor Utrecht

Voor meer informatie: abonneer je op de nieuwsbrief of bekijk de website van Toonkunstkoor Utrecht.