Zaal open
Inleiding
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Auerbach Evas Klage “O Blumen, die niemals blühen werden” (naar Paradise Lost van John Milton) (opdrachtwerk AVROTROS Vrijdagconcert i.s.m. Baltimore Symphony Orchestra en ORF Radio-Symphonieorchester Wien, Nederlandse première)
Prokofjev Eerste Vioolconcert
Webern Sechs Stücke für Orchester opus 6
Strauss Tod und Verklärung

Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Karina Canellakis dirigent
Simone Lamsma viool

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Karina Canellakis en Simone Lamsma

Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. nieuwe chef-dirigent

Geweest

Drie vrouwen spelen vandaag een hoofdrol: op de bok, als solist en als componist van een werk dat zijn Nederlandse première beleeft. Drie mannelijke componisten brengen de verhoudingen weer in balans. De beroemde violist David Oistrach vergeleek Prokofjevs Eerste Vioolconcert met een zonovergoten landschap, waar een frisse geur van de natuur doorheen waait. Weberns zes Orchesterstücke of ‘klankkleurschilderingen’ bieden Karina Canellakis alle mogelijkheden om het kleurenpalet van het RFO naar haar hand te zetten. Strauss schildert in melancholieke kleuren een oude man die zijn leven overziet en de balans opmaakt van zijn idealen en teleurstellingen.

Voorafgaand aan het concert is er om 19.30 een inleiding door Michel Khalifa.

Lees hier de programmatoelichting, geschreven door Clemens Romijn.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!