vrijdag 15 mei 2020

Korngold en Zemlinsky

afgelast
18:45
zaal open
19:30
inleiding
20:15
aanvang
Rang 1
€ 39,50
€ 32,-
Rang 2
€ 36,-
€ 29,20
Rang 3
€ 30,-
€ 24,40

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Klaus Mäkelä dirigent
Elina Vähälä viool

programma

Mahler Quartettsatz
Korngold Vioolconcert
Zemlinsky Die Seejungfrau

locatie
vrijdag 15 mei 2020

Korngold en Zemlinsky

afgelast

Dit concert is afgelast naar aanleiding van de maatregelen van het RIVM en de overheid. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Voor dit concert komt helaas geen nieuwe datum. Kaartkopers worden zo snel mogelijk geïnformeerd. Je vindt actuele algemene informatie hier

Wie wil weten hoe muziek klinkt voor het boek Twintigduizend mijlen onder zee, moet beslist Die Seejungfrau beluisteren. Weelderige, laatromantische muziek die bij vlagen een mysterieuze, donkere wereld oproept, beginnend diep op de zeebodem. Allemaal naar aanleiding van een sprookje van Hans Christian Andersen, en tegelijkertijd Zemlinsky’s verklanking van zijn onmogelijke liefde voor de onbereikbare Alma Schindler. Onmogelijk, omdat Alma koos voor Gustav Mahler. Echt een stuk waarin je je kunt onderdompelen in de sprookjesachtige sferen onder de waterspiegel, dat cliché doet bij wijze van uitzondering vandaag recht aan de muziek. Aansluitend soleert de violiste in het steeds populairdere Vioolconcert van Erich Korngold, een voor de nazi’s gevluchte Oostenrijk-Hongaarse componist die in Hollywood furore maakte als componist van filmmuziek, o.a. voor The Adventures of Robin Hood en Captain Blood. Flarden daarvan duiken op in zijn Vioolconcert.

Voorafgaand aan het concert is er om 19.30 een inleiding door Kees Arntzen.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!

 

Zie ook