Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Avond van de Arabische Filmmuziek

Nederlands Kamerorkest & Amsterdams Andalusisch Orkest

Geweest

Het Nederlands Kamerorkest en het Amsterdams Andalusisch Orkest nemen je mee naar ‘Hollywood aan de Nijl’. Tijdens ‘Avond van de Arabische filmmuziek’ brengen de orkestleden muziek ten gehore uit de grote Egyptische filmklassiekers en hedendaagse Arabische cinema. Meeslepende muziek uit films als ‘Al Reda wa Nour’, ‘Abi foq al-Shagara’, ‘Risala’ en ‘La Source des Femmes’.

Iconen zoals Abdel Halim Hafez, Oum Khaltoum en Fairouz komen tot leven. Ook kun je genieten van fragmenten uit films met de Golden Globe-winnaar Omar Sharif en Oscar-winnaar Anthony Quinn.

Films over hartstochtelijke liefdes, verhalen over vrijheid, gelijkheid, ingehouden verdriet maar ook historische verhalen komen voorbij. Zo brengt deze avond elke liefhebber in vervoering.

Speciale gast: Laila Gouchi
De Canadees-Marokkaanse kunstenaar, auteur, componist, performer en actrice Laila Gouchi combineert op sierlijke wijze oosterse en westerse ritmes en heeft opgetreden op talloze nationale en internationale podia. Leila Gouchi staat bekend om haar voortreffelijke stem en passie voor de muziek, maar ook een majestueuze aanwezigheid die je meevoert naar tijdloze landen van romantiek en liefde.

Er zijn bij dit concert alleen vaste zitplaatsen.

De Avond van de Arabische filmmuziek is een coproductie van het Amsterdams Andalusisch orkest en Hassan Elammouri van Arteganza.

Wil je voorafgaand aan dit concert een hapje eten?
Kijk eens bij restaurant PLACE: een fusion & grill restaurant met Aziatische invloeden en vólledig halal. Dit restaurant is gelegen recht tegenover TivoliVredenburg.

Zin om na de show te blijven hangen? Kom dan langs bij Park 6, ons gratis toegankelijke en sfeervolle indoorpark op zeshoog! Speel gratis (arcade)games of pingpong, scoor een cocktail of speciaalbiertje en check videokunstwerk Canvas! www.tivolivredenburg.nl/park6 

Zie ook

Cairokee

Cairokee keert in 2024 terug naar Europa!

Marmoucha Orchestra

Carte Blanche