Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz

Ensemble in Residence de Nationale Koren

Masterclass door Dame Emma Kirkby

Geweest

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

Je zou sopraan Emma Kirkby – koninklijk onderscheiden – een diva van de oude muziek kunnen noemen, ware het niet dat de term associaties oproept met koketterie en sterallures. Ze is het tegendeel: voor alles dienstbaar aan de compositie en het ensemble. De Italiaanse en Engelse polyfonie van de Renaissance kent geen geheimen voor haar. In de jaren zeventig maakte ze deel uit van de new wave van de oude muziek, onder meer met het Taverner Choir. Tegenwoordig zet ze zich maar al te graag in voor de opleiding van jonge zangers. Voor een niet te missen masterclass komt de grand dame naar Utrecht. De tekst is de sleutel voor een heldere, doorvoelde overdracht. Van vocale krachtpatserij moet ze niks hebben.

Zie hier de details van de masterclass, met de keuze voor de liederen die voorbij komen onder het toeziend oog van Emma Kirkby.