zaterdag 16 oktober 2021

Ensemble in Residence de Nationale Koren

Masterclass door Dame Emma Kirkby

geweest
Uit de serie

Ensemble in residence: de Nationale Koren

10:00
zaal open
11:00
aanvang
13:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
zaterdag 16 oktober 2021

Ensemble in Residence de Nationale Koren

Masterclass door Dame Emma Kirkby

geweest

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

Je zou sopraan Emma Kirkby – koninklijk onderscheiden – een diva van de oude muziek kunnen noemen, ware het niet dat de term associaties oproept met koketterie en sterallures. Ze is het tegendeel: voor alles dienstbaar aan de compositie en het ensemble. De Italiaanse en Engelse polyfonie van de Renaissance kent geen geheimen voor haar. In de jaren zeventig maakte ze deel uit van de new wave van de oude muziek, onder meer met het Taverner Choir. Tegenwoordig zet ze zich maar al te graag in voor de opleiding van jonge zangers. Voor een niet te missen masterclass komt de grand dame naar Utrecht. De tekst is de sleutel voor een heldere, doorvoelde overdracht. Van vocale krachtpatserij moet ze niks hebben.

Zie hier de details van de masterclass, met de keuze voor de liederen die voorbij komen onder het toeziend oog van Emma Kirkby.

Zie ook

zo 31 okt 2021

Lets Radiokoor

Pärt &Tsjaikovsky

ma 22 nov 2021

Nederlands Kamerkoor

Lied der Liederen

vr 24 dec 2021

Cantate de Noël

AVROTROS Vrijdagconcert