Bekijk het klassieke seizoen

AVROTROS Vrijdagconcert
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Rang 1
Regulier
€ 42,-
Scholier 8-18 jaar
€ 33,60
Rang 2
Regulier
€ 35,-
Scholier 8-18 jaar
€ 28,-
Rang 3
Regulier
€ 30,50
Scholier 8-18 jaar
€ 24,40
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Say New life sonata voor piano solo
Mozart uit Serenata notturna: Marcia
Say Alla turca
Mozart uit Serenata notturna: Menuetto
Mozart Fantasie KV 397
Mozart uit Serenata notturna: Rondo
Schnittke Moz-art à la Haydn
Mozart uit Musikalischer Spaß: Adagio cantabile
Silvestrov The messenger
Say The moving mansion ‘Yürüyen Köşk’

Uitvoerenden

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding & viool
Fazıl Say piano

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Amsterdam Sinfonietta met Fazıl Say

AVROTROS Vrijdagconcert

v.a. € 30,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

In een prachtig uitgebalanceerd programma brengt de eigenzinnige Turkse pianist Fazil Say met Amsterdam Sinfonietta eigen composities en werk van Mozart samen in een ‘Say-Mozart-Suite’.

Een wonder van vernuft, virtuositeit en vakmanschap: Mozart is een rolmodel voor pianisten en componisten. De Turkse alleskunner Fazil Say is een gepassioneerd Mozartfan. De pianist-componist betreedt nu het podium met Amsterdam Sinfonietta voor een gedenkwaardige huldeblijk. Van een ondeugende pas de deux tussen Mozart en Say tot andere eigentijdse surprises.

Fazil Say en Mozart

‘Je moet hem absoluut horen, hij speelt als de duivel’, zei componist Aribert Reimann over de toen zestienjarige Turkse pianist Fazil Say. Nog steeds kan zijn spel duivels zijn als hij bijvoorbeeld Liszt of Rachmaninov speelt, maar in zijn liefde voor Mozart is zijn geraffineerde spel ook nog eens uiterst verfijnd. Die liefde liet hij al blijken in zijn door ECHO Klassik bekroonde opname van Mozarts pianosonates. Fazil Say heeft zich in de afgelopen jaren ook geprofileerd als succesvol componist. In dit bijzondere concert brengt hij met Amsterdam Sinfonietta, de pianist Say, de componist Say en Mozart samen tot een prachtig programma dat je zou kunnen omschrijven als een ‘Mozart-Say-Suite’.

Diepgang en humor

Het geheel is een zorgvuldige samengestelde afwisseling van eigen composities, muziek van Mozart en enkele werken van andere componisten. Diepgang voel je in The Messenger van Silvestrov met hier een daar een zweem van Mozart, de donkere Fantasie van Mozart zelf, maar ook in Say’s New Life Sonata, gecomponeerd tijdens de lockdown. Ontspanning is er in de overige werken voor strijkers van Mozart. Ronduit humoristisch is de absurdistische collage Moz-Art à la Haydn van Schnittke en de ragtime-versie die Say maakte van Mozarts Rondo alla Turca. Tot slot een werk van Say, waarin de pianist dicht bij zijn Turkse wortels blijft. Yürüyen Köşk voor piano en strijkers is een indrukwekkende ode aan Atatürk, de stichter van de moderne Turkse staat.

Prelude is de opmaat naar het AVROTROS Vrijdagconcert. Presentator Leonard Evers vertelt je in deze podcast iedere week meer over de bijzondere stukken die gaan klinken. Prelude is vanaf de zaterdag voor het concert te beluisteren. Luister hier naar de podcast. 

Zie ook

De Zevende van Dvořák

AVROTROS Vrijdagconcert

Petrenko en Wildschut spelen Tsjaikovski & Sheherazade

AVROTROS Vrijdagconcert

Frank Martin: Golgotha

AVROTROS Vrijdagconcert