Stones Stories

Ontwerper Fatima Essahsah praat vanuit Studio Pandora in TivoliVredenburg met inspirerende gasten over het cultureel erfgoed van Noord-Afrika, en welke betekenis dit heeft binnen de kunstuitingen mode, muziek en ambachtelijke sieraden.

Abonneer je op deze podcast via Spotify en Deezer.

Bezoek ook de live-podcast van STONES STORIES in TivoliVredenburg. Meer informatie vind je op onze website.

Afleveringen

#3: De Marokkaanse kaftan, een waardevol erfgoed!

In de laatste podcast verwelkomen we niemand minder dan Hajar Alj van Kaftan Rebel. Ze deelt haar unieke jeugdervaringen met de kaftan, haar diepgaande passie voor ambacht, en haar favoriete kaftan-items.

Beluister

#2: Amazigh muziek en identiteit

In gesprek met schrijfster, zangeres en programmamaakster Samira Dainan. Ze ontwikkelde zich muzikaal in de jazz, blues en Noord-Afrikaanse muziek. Via culturele uitwisselingen en optredens met muzikanten uit de Noord-Afrikaanse roots scene creëerde ze haar eigen muziek.

Beluister

#1: Amazigh sieraden, een rijkdom in erfgoed

In de eerste aflevering gaat ontwerper Fatima Essahsah in op het ontstaan van de sieradenlijn STONES STORIES, haar voorliefde voor verhalen vertellen en de roadtrips om haar collecties op te zetten. Alles dus over haar diepgewortelde passie voor het creëren van sieraden op basis van verhalen.

Beluister