Leiderskunst

In de podcast Leiderskunst vanuit Studio Pandora in TivoliVredenburg spreekt Kika Sprangers met inspirerende leiders uit de culturele sector. Geen gedoe met organisatiestructuren, ingewikkelde strategieën en leiderschapsstijlen. De jazzsaxofoniste benadert leiderschap vanuit haar eigen wereld: de muziekscene. Zelfs in een vrije omgeving als de muzieksector krijg je vroeg of laat met leiderschap te maken. Maar wat is dit eigenlijk, leiderschap? En wat maakt iemand tot een goede leider?

Abonneer je op de podcast hier: SpotifyDeezer

Afleveringen

#3: Benjamin Herman - jazzsaxofonist en bandleider New Cool Collective

Jazzsaxofonist en bandleider van onder andere New Cool Collective Benjamin Herman schuift aan in Studio Pandora in TivoliVredenburg. Hij praat met Kika over leiding geven aan muzikanten in een band, projecten organiseren, delegeren, leren loslaten en over “the long way to the top” (zonder top). Met muziek van de intrigerende Susanna and the Magical Orchestra en de legendarische Dizzy Gillespie. Met dank aan Fonds Podiumkunsten. Leader: Eddie - BRUUT.

beluister

#2: Margriet van Kraats - artistiek directeur van TivoliVredenburg

Kika praat met artistiek directeur van TivoliVredenburg Margriet van Kraats over haar vorm van leiding geven, hoe zij erin is gerold, de opzet van haar team en de uitdagingen van het leiderschap. Ze tipt het dromerige lied “Ascent” van powertrio GoGo Penguin en het coronastrijdlied van de clubscene “Marea” van Fred again.. en The Blessed Madonna.

beluister

#1: Mijke Loeven - cultureel directeur van het Bimhuis

Cultureel directeur van het Bimhuis en voormalig zangeres Mijke Loeven is te gast en praat over haar manier van leiding geven aan haar team, de uitdagingen en hoe dat verschilt van bandleiderschap. Ze tipt het energieke Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra en het oneindig mooie liedje A Case of You in de uitvoering van Ana Moura.

beluister