In de podcast Leiderskunst vanuit Studio Pandora in TivoliVredenburg spreekt Kika Sprangers met inspirerende leiders uit de culturele sector. Geen gedoe met organisatiestructuren, ingewikkelde strategieën en leiderschapsstijlen. De jazzsaxofoniste benadert leiderschap vanuit haar eigen wereld: de muziekscene. Zelfs in een vrije omgeving als de muzieksector krijg je vroeg of laat met leiderschap te maken. Maar wat is dit eigenlijk, leiderschap? En wat maakt iemand tot een goede leider?

Abonneer je op deze podcast via Spotify of Deezer.

Afleveringen

#5: Lonneke van Straalen - artistiek leider van Pynarello

Violist Lonneke van Straalen richtte in 2017 het rebellencollectief Pynarello op, een groot ensemble dat de kaders van de klassieke muziek in al haar facetten oprekt. Met Kika spreekt ze over haar weg als verbinder, over het begrip “leiderschap” en waarom goed luisteren zo belangrijk is.

beluister

#4: Wieke ten Cate - directeur van Orkater

Deze aflevering is Wieke ten Cate (1986) te gast in Studio Pandora in TivoliVredenburg. Wieke is sinds 2021 artistiek directeur en regisseur van muziektheatergezelschap Orkater. Hoe houd je in een creatief maakproces de vaart erin, maar geef je ook ruimte aan kwetsbaarheid en het ‘even niet weten’?

beluister

#3: Benjamin Herman - jazzsaxofonist en bandleider New Cool Collective

Jazzsaxofonist en bandleider van onder andere New Cool Collective Benjamin Herman schuift aan in Studio Pandora in TivoliVredenburg. Hij praat met Kika over leiding geven aan muzikanten in een band, projecten organiseren, delegeren leren loslaten.

beluister

#2: Margriet van Kraats - artistiek directeur van TivoliVredenburg

Kika praat met artistiek directeur van TivoliVredenburg Margriet van Kraats over haar vorm van leiding geven, hoe zij erin is gerold, de opzet van haar team en de uitdagingen van het leiderschap. Ze tipt het dromerige lied “Ascent” van powertrio GoGo Penguin.

beluister

#1: Mijke Loeven - cultureel directeur van het Bimhuis

Cultureel directeur van het Bimhuis en voormalig zangeres Mijke Loeven is te gast en praat over haar manier van leiding geven aan haar team, de uitdagingen en hoe dat verschilt van bandleiderschap.

beluister