MENU
HOME
Brian Wilson

Brian Wilson

Brian Wilson presents Pet Sounds

support
geen support
aanvang
20:15
zaal open
19:00
99,00
  • pop
  • pet sounds
  • classic rock
  • the beach boys
  • grote zaal

Bij dit concert zijn alleen vaste zitplaatsen en er zijn diverse rangen (€79,- / €89,- / €99,-) beschikbaar.

Dit concert viert het gouden jubileum van Pet Sounds. Het is tevens de laatste mogelijkheid het legendarische album in zijn geheel live te horen aangevuld met de grootste hits uitgevoerd door Brian Wilson zelf. Wilsons oud-bandgenoten Al Jardine en Blondie Chaplin spelen mee tijdens deze avond!

Pet Sounds wordt gezien als het belangrijkste album van The Beach Boys en misschien wel één van de beste albums aller tijden. Het werd uitgebracht in 1966, in de tijd dat er veel geëxperimenteerd werd in de studio. Wilson begon een jaar eerder met de eerste opnames voor dit zeer persoonlijke album. Geïnspireerd door het album Rubber Soul van The Beatles daagde hij zichzelf uit om een perfect muzikaal meesterwerk te creëren. Hiervoor liet Wilson het tot dan toe meer commerciële geluid van The Beach Boys achter zich. Het resultaat was een album dat lovend ontvangen werd en direct de Amerikaanse top tien binnenkwam. Ook in het Verenigd Koninkrijk bereikte het album al snel de top van de hitlijsten.  

Brian Wilson is misschien wel één van de meest gerespecteerde artiesten uit de popmuziek en wordt beschouwd als een legendarisch schrijver, producer, arrangeur en performer. Hij heeft dan ook een aantal van de meest gekoesterde nummers uit de popmuziek op zijn naam staan. Wilson begon zijn carrière in zijn tienerjaren toen The Beach Boys werd opgericht. Zijn innovatieve vocale en instrumentale arrangementen voor hits als I Get AroundCalifornia GirlsWouldn’t It Be NiceGod Only Knows en Good Vibrations zorgden ervoor dat The Beach Boys de meest populaire Amerikaanse band van de jaren zestig was. 

Ook solo bereikte Brian Wilson grote successen. Hij bracht elf soloalbums uit waaronder het zeer succesvolle SMiLE. Voor dit album ontving Wilson ook zijn eerste Grammy Award. Hij ontving tevens de Kennedy Center Honors, is opgenomen in de Songwriters Hall of Fame en in de U.K. Music Hall of Fame. Als lid van The Beach Boys is hij in 1988 ook opgenomen in The Rock and Roll Hall of Fame. In 2001 ontving hij de Recording Academy’s Lifetime Achievement Award.

Wellicht vind je ook interessant

Virtuele tour door de Grote Zaal

Naar agenda

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.