Brian Wilson - TivoliVredenburg
Naar agenda
woensdag 5 juli 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Brian Wilson

Brian Wilson presents Pet Sounds

99

prijzen zijn inclusief servicekosten

support
geen support
aanvang
20:00
zaal open
19:00
Pet soundsclassic rockThe Beach Boysgrote zaal

Bij dit concert zijn alleen vaste zitplaatsen en er zijn diverse rangen beschikbaar.

Dit concert viert het gouden jubileum van Pet Sounds. Het is tevens de laatste mogelijkheid het legendarische album in zijn geheel live te horen aangevuld met de grootste hits uitgevoerd door Brian Wilson zelf.

Pet Sounds wordt gezien als het belangrijkste album van The Beach Boys en misschien wel een van de beste albums aller tijden. Het werd uitgebracht in 1966, in de tijd dat er veel geexperimenteerd werd in de studio. Wilson begon een jaar eerder met de eerste opnames voor dit zeer persoonlijke album. Geinspireerd door het album Rubber Soul van The Beatles daagde hij zichzelf uit om een perfect muzikaal meesterwerk te creeren. Hiervoor liet Wilson het tot dan toe meer commerciele geluid van The Beach Boys achter zich. Het resultaat was een album dat lovend ontvangen werd en direct de Amerikaanse top tien binnenkwam. Ook in het Verenigd Koninkrijk bereikte het album al snel de top van de hitlijsten. 

Brian Wilson is misschien wel een van de meest gerespecteerde artiesten uit de popmuziek en wordt beschouwd als een legendarisch schrijver, producer, arrangeur en performer. Hij heeft dan ook een aantal van de meest gekoesterde nummers uit de popmuziek op zijn naam staan. Wilson begon zijn carriere in zijn tienerjaren toen The Beach Boys werd opgericht. Zijn innovatieve vocale en instrumentale arrangementen voor hits als I Get Around, California Girls, Wouldnt It Be Nice, God Only Knows en Good Vibrations zorgden ervoor dat The Beach Boys de meest populaire Amerikaanse band van de jaren zestig was. 

Ook solo bereikte Brian Wilson grote successen. Hij bracht elf soloalbums uit waaronder het zeer succesvolle SMiLE. Voor dit album ontving Wilson ook zijn eerste Grammy Award. Hij ontving tevens de Kennedy Center Honors, is opgenomen in de Songwriters Hall of Fame en in de U.K. Music Hall of Fame. Als lid van The Beach Boys is hij in 1988 ook opgenomen in The Rock and Roll Hall of Fame. In 2001 ontving hij de Recording Academys Lifetime Achievement Award.

Wellicht vind je ook interessant

do 4 apr 2019

Pieces of Tomorrow – Matthäus-Passion

An introduction to symphonic sound

do 24 jan 2019

Kieran Goss & Annie Kinsella Goss

vr 2 nov 2018

The Human League

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord