Veelgestelde vragen

Zit je vraag hier niet tussen, of heb je een opmerking of klacht? Mail ons op [email protected], bel naar 030 2314544 (ma t/m vr 12:00-17:00), of stuur ons een bericht via Facebook.

 

Coronavirus en TivoliVredenburg

Lees meer over onze aanpak en coronaproof programma's op onze informatiepagina. Daar vind je ook de veelgestelde vragen over onze coronamaatregelen.

Hieronder vind je algemene, niet-coronagerelateerde vragen.

 

Je bezoek aan TivoliVredenburg:

 • Is er een leeftijdsgrens?

  Concerten in TivoliVredenburg zijn niet geschikt voor baby’s en kinderen tot 8 jaar, met uitzondering van de familievoorstellingen waarbij een leeftijdscategorie wordt aangegeven. Ben je ouder dan 8 jaar, maar jonger dan 18? Voor het zelfstandig bezoeken van concerten (zonder begeleiding) hanteren wij een minimum adviesleeftijd van 14 jaar (tenzij anders vermeld op de evenementpagina). Voor het bezoeken van klassieke concerten (waaronder de gratis lunchpauzeconcerten) wordt een minimum leeftijd van 8 jaar gehanteerd. Bezoekers jonger dan 18 jaar wordt geen alcoholische drank geschonken en hebben na 23:00 uur geen toegang (tenzij anders vermeld op de evenementpagina).
 • Is TivoliVredenburg toegankelijk voor bezoekers met een beperking?

  TivoliVredenburg is volledig toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Ons gebouw is echter erg groot, daarom is het handig om een van onze medewerkers aan te spreken zodat je naar de juiste locatie begeleid kan worden. Bij de kassa of bij 'Kan Ik Je Helpen'-medewerkers in de centrale hal zijn liftpassen verkrijgbaar die je naar de juiste verdieping kunnen brengen. Klik hier voor uitgebreidere informatie over de toegankelijkheid van ons gebouw en een toelichting van de situatie per zaal.
 • Hoe laat begint en eindigt het concert?

  De aanvangstijd van het concert staat vermeld op het ticket. Voor de meest actuele aanvangstijden raden we je aan om op de dag van het evenement onze website te raadplegen. Wij kunnen niet garanderen dat een evenement exact op hetzelfde tijdstip begint als aangegeven, dit hangt af van het verloop van het evenement en soms van de artiest. Dit geldt ook voor de eindtijd. We proberen bij de eindtijd zoveel mogelijk rekening te houden met het openbaar vervoer. De gemiddelde eindtijd voor concerten ligt tussen de 22:30 en (uiterlijk) 23:00 uur. Let op: hier kan van worden afgeweken. Bij ons nachtprogramma staat de eindtijd doorgaans vermeld op de evenementpagina. Bij een aantal klassieke concerten wordt er een inleiding gegeven. Zowel de aanvang van de inleiding als de start van het concert staan vermeld op het ticket en op onze website.
 • Kan ik contactloos of contant betalen voor consumpties?

  Bij onze barren kan je momenteel alleen met pin/contactloos of met credit card betalen. We werken niet met munten voor consumpties. Verwacht je merchandise bij een concert te kopen? Neem dan voor de zekerheid contant geld mee. Het is vaak niet mogelijk om te pinnen bij de merchandise-stand, en er is niet altijd een mogelijkheid om cash te pinnen bij onze zalen. Bij grand café Het Gegeven Paard en restaurant Danel kan er contant en met pin betaald worden.
 • Mag ik fotograferen of filmen bij het concert?

  Het is niet toegestaan zonder toestemming professionele foto-, video- en audioapparatuur mee naar binnen te nemen. Consumentencamera’s worden wel toegestaan. Onder professionele foto- en filmapparatuur verstaan wij toestellen met verwisselbare lenzen en spiegelreflex camera's. Sommige artiesten hebben liever helemaal niet dat je foto's neemt, in dit geval zullen we dat op de avond zelf communiceren.
 • Ik ben iets verloren in TivoliVredenburg, hebben jullie het gevonden?

  Onze receptie beheert alle gevonden voorwerpen via de zoekmachine iLost. Hier kun je op zoek naar jouw voorwerp. Het kan zijn dat we nog niet alle gevonden items hebben toegevoegd. Onze receptie is ook telefonisch bereikbaar op 030 - 7606777.
 • Zijn er zitplaatsen in de zaal?

  Of er zitplaatsen aanwezig zijn, verschilt per concert en per zaal. Hertz heeft standaard zitplaatsen en in de Grote Zaal is ook altijd zitgelegenheid. In Ronda en Pandora zijn normaliter alleen staanplaatsen. Momenteel plaatsen we hier ook stoelen en banken, volgens de richtlijnen van het RIVM. Via deze link kun je onze zalen bekijken. Mocht je niet in gelegenheid zijn om het gehele concert staand bij te wonen, dan kun je contact opnemen met de kassa: 030 - 2314544 (ma t/m za 10.00-18.00) of via [email protected].
 • Kan ik in TivoliVredenburg van WiFi gebruikmaken?

  Dat kan! Het gehele gebouw is voorzien van een open TivoliVredenburg WiFi-netwerk. Zowel in onze zalen als in de tussenruimtes en ons café heb je toegang tot een uitstekende internetverbinding.
 • Kan ik mijn telefoon opladen bij jullie?

  Dat kan! In de centrale hal, naast de toiletten. Hier hebben we een zestal oplaadstations met drie verschillende aansluitingen voor alle telefoontypes. Hier kun je je telefoon veilig opladen voor €1,50 (via pin).
 • Heb ik gehoorbescherming nodig?

  Bij onze concerten kan sprake zijn van hoge geluidsdruk, daarom raden we aan om altijd gehoorbescherming bij je te hebben. We vinden het belangrijk dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten, maar over twintig jaar ook nog. Bij al onze garderobes en barren zijn gratis oordoppen verkrijgbaar. Ook kun je oordoppen van Thunder Plugs kopen voor €3,- bij automaten naast onze garderobes. We ondersteunen de I Love My Ears-campagne en hebben het convenant preventie gehoorschade muzieksector getekend. Meer weten? Hier vind je meer informatie over geluid en gehoorbescherming.
 • Kan ik in de buurt overnachten?

  Na een concert of dansavond niet meer naar huis? Wil je genieten van al dat andere leuks dat Utrecht te bieden heeft? Utrecht heeft veel keuze in hotels en hostels in verschillende prijscategorieën. Bijvoorbeeld Grand Hotel Karel V of het Apollo Hotel, allebei zeer dicht bij TivoliVredenburg en Utrecht Centraal gelegen. Is je budget kleiner? Dan raden we Hostel Strowis of StayOkay op de Neude aan.
 • Kan ik een kijkje nemen in het gebouw?

  Dat kan! Zonder ticket kun je in ieder geval altijd terecht in onze centrale hal, indien ons grand café Het Gegeven Paard geopend is, of als er programma plaatsvindt in de rest van het gebouw. Het is niet mogelijk om de verschillende zalen te bekijken buiten ons programma om. Mocht je een indruk van de zalen willen krijgen, dan kun je bij ons binnen kijken via Google Maps. Ook worden er regelmatig rondleidingen gegeven door het gebouw, kijk voor de actuele data in onze agenda.
 • Waar kan ik roken in TivoliVredenburg?

  Per 1 april 2020 mag er niet meer binnen TivoliVredenburg worden gerookt, conform het rookverbod in alle Nederlandse horeca. Bij de meeste concerten is het mogelijk om buiten te roken op een balkon, mits de drukte dit toelaat.
 • Ik wil een band / dj / concept aanbieden

  We staan altijd open voor suggesties! Je kunt het beste een mail sturen naar [email protected]. Mochten we interesse hebben dan nemen we contact met je op!
 • Kan ik een zaal huren bij jullie?

  Bij ons kan alles! Een enorm bedrijfsfeest, een congres of seminar. Van een kleine borrel tot aan chique diners, van een spetterende kick-off tot aan een ingetogen bijeenkomst. Werkelijk niets is ons te gek. Kijk voor meer informatie op tivolivredenburgzakelijk.nl
 • Waar is het concert?

  Het overgrote deel van ons programma vindt plaats in een van onze zalen in TivoliVredenburg, in het hart van Utrecht op loopafstand van Utrecht Centraal. We organiseren ook programma buiten TivoliVredenburg, bijvoorbeeld in De Helling, Jacobikerk, Molen de Ster en Slottuin Zeist. We vermelden de locatie altijd op de evenementpagina.
 • Waar kan ik een hapje eten of wat drinken voor of na het concert?

  Wil je voor of na een concert nog wat drinken of eten, of ben je gewoon gezellig op stap? Dan kun je terecht bij grand café Het Gegeven Paard en bar-brasserie Danel.
 • Hoe blijf ik op de hoogte van jullie programma?

  We versturen verschillende nieuwsbrieven, met alle nieuwe bevestigingen, het laatste nieuws, tips, winacties en meer. Wil je als eerste op de hoogte blijven van alles dat in TivoliVredenburg speelt? Meld je dan nu aan! Ontvang je liever alle nieuwe bevestigingen via WhatsApp? Meld je dan aan voor onze wekelijkse Net Bevestigd WhatsApp-update!
 • Hoe gaan jullie met mijn gegevens om?

  Wij wensen goed om te gaan met de privacy van onze bezoekers. In onze privacyverklaring leggen we je uit welke gegevens we van je verzamelen, met welk doel, hoe lang we ze bewaren en wat je rechten zijn.
 • Hebben jullie voorzieningen voor slechthorenden?

  We bieden bij onze Grote Zaal en Hertz de mogelijkheid om gebruik te maken van een Phonak-hanger, die communiceert met gehoorapparatuur. Wanneer je hier gebruik van wilt maken, dan kun je dit bij aankomst aangeven bij een van onze garderobemedewerkers. Om gebruik te maken van het systeem dient je eigen gehoortoestel op de T- of MT-stand te worden gezet. Niet elk toestel kan echter gekoppeld worden aan een Phonak. In dat geval kun je een ontvanger én hoofdtelefoon bij onze garderobe in bruikleen krijgen.

 

Tickets:

 • Waar kan ik tickets kopen?

  Tickets zijn verkrijgbaar via onze website. Ook verkopen we voor veel concerten tickets via Ticketmaster.nl.
 • Wat betaal ik aan servicekosten?

  Met onze servicekosten kunnen we, de vaak onzichtbare, onkosten dekken o.a. voor het gebruik van systeemsoftware, online en offline verkooppunten, klantenservice en administratie. Als extra service zijn er gratis oordoppen bij de garderobe en barren verkrijgbaar en is onze (bewaakte) garderobe gratis bij aanschaf van een ticket. We hopen op deze manier een nog snellere en betere service te kunnen bieden. Servicekosten zijn bij de toegangsprijs inbegrepen. De servicekosten vanaf 20 januari 2020 zijn: € 2,05 voor concerten met portemonneeloze pauze € 2,55 voor tickets tot en met € 15,- € 3,35 voor tickets boven € 15,- en tot en met € 25,- € 4,25 voor tickets boven € 25,- en tot en met € 40,- € 5,- voor tickets boven € 40,- en tot en met € 50,- € 6,- voor tickets boven € 50,-
 • Kan ik met cadeaukaarten betalen?

  Dat is mogelijk! Je kunt bij ons met de volgende cadeaubonnen betalen: - Podium Cadeaukaart: aan onze kassa en via onze website. - Theater en Concertbon: alleen mogelijk aan onze kassa. Wil je een speciale TivoliVredenburg Podium Cadeaukaart cadeau doen? Haal deze bij de kassa!
 • Kan ik reserveren of telefonisch tickets bestellen?

  Helaas is het niet mogelijk om telefonisch tickets te bestellen of te reserveren.
 • Hoe kan ik een rolstoelticket bestellen?

  Dit kan in de meeste gevallen gewoon in onze webshop. Heb je hulp nodig, of vragen hierover, dan kun je telefonisch contact opnemen met onze kassa via 030 - 2314544.
 • Kan ik zelf mijn stoelen kiezen?

  Dit kan bij concerten waarbij we met vaste zitplaatsen werken. Bij het bestellen van een ticket via onze website kun je dan zelf een stoel uitkiezen in de zaalplattegrond. Indien deze mogelijkheid zich niet voordoet bij het bestellen van een ticket, dan werken we met vrije plaatskeuze en kun je tijdens de inloop van het concert plaatsnemen op een stoel naar keuze.
 • Kan mijn ticket vanaf mijn telefoon gescand worden?

  Ja, het is mogelijk om je e-ticket vanaf je telefoon te laten scannen. Dit heeft verschillende voordelen. Zo heb je je tickets altijd bij je en bespaar je inkt en papier, en daarmee het milieu!
 • Waarom zijn tickets op andere websites soms duurder dan bij jullie zelf?

  Er zijn helaas websites actief die tickets doorverkopen voor een hogere prijs. Het gaat om tientallen niet-officiële voorverkoopadressen die kaarten opkopen, om ze vervolgens voor een hogere prijs door te verkopen. Deze tickets zijn niet alleen duurder, maar het komt ook voor dat deze tickets uiteindelijk helemaal niet geldig zijn. Wij adviseren je daarom om tickets alleen via www.tivolivredenburg.nl te kopen. Van daaruit word je altijd doorverwezen naar het officiële verkoopkanaal. Kies dus nooit voor de eerste aanbieder die je via Google vindt, maar ga altijd naar de website van de artiest, organisator of zaal waar het evenement plaatsvindt. Meer informatie over secondary ticketing vind je op de website weetwaarjekoopt.nl.
 • Hoeveel tickets kan ik kopen?

  Doorgaans kun je voor popconcerten maximaal 6 tickets bestellen en voor dansavonden maximaal 10 tickets. Bij klassieke concerten zit er geen limiet op het maximaal aantal te kopen kaarten. Er zijn uitzonderingen, want we houden hierbij ook rekening met de wens van een artiest of organisatie.
 • Het lukt me niet om online te bestellen of krijg een foutmelding, wat nu?

  Voor hulp kan je contact opnemen met onze kassa via: 030 – 2314544 of [email protected].
 • Ik heb mijn ticket niet ontvangen of ben deze kwijtgeraakt, wat nu?

  Kun je je ticket niet meer terugvinden? Neem dan contact op met onze kassa (030 - 2314544 of [email protected]). Heb je je ticket via Ticketmaster besteld, log dan in via Ticketmaster.nl en vind je tickets daar terug.
 • Kan ik aan tickets komen voor een uitverkocht concert?

  Helaas niet. Wanneer een evenement uitverkocht is, betekent het dat er op geen enkele plek meer tickets beschikbaar zijn. Je kunt er rekening mee houden dat er geen tickets meer beschikbaar komen. We werken ook niet met een reservelijst. Er zijn websites actief die tickets voor uitverkochte concerten doorverkopen voor een hogere prijs. Het gaat om tientallen niet-officiële voorverkoopadressen die kaarten opkopen, om ze vervolgens voor een hogere prijs door te verkopen. Deze tickets zijn niet alleen duurder, maar het komt ook regelmatig voor dat deze tickets uiteindelijk helemaal niet geldig zijn. Op social media worden ook regelmatig tickets aangeboden, bijvoorbeeld in Facebook-events van (uitverkochte) concerten. Hierbij is voorzichtigheid geboden! Controleer altijd goed het account van de verkoper en maak nooit zomaar geld over.
 • Een evenement is afgelast, wat nu?

  Wanneer je een e-ticket hebt gekocht en het evenement wordt afgelast, dan krijg je automatisch je geld teruggestort op je bankrekening. Heb je je ticket aan onze kassa gekocht, dan kun je deze terugbrengen en krijg je je geld terug (inclusief servicekosten). Verzendkosten worden niet gerestitueerd. Tickets die via Ticketmaster-voorverkooppunten zijn gekocht, kunnen bij een verkooppunt worden teruggebracht. Ticketmaster restitueert de ticketprijs inclusief servicekosten.
 • Ik kan niet meer naar het concert komen. Mag ik mijn geld terug?

  Dit is helaas niet mogelijk. Wij kunnen geen tickets terugnemen. Je kunt je ticket bijvoorbeeld via Ticketswap aanbieden aan andere geïnteresseerden.
 • Hoe weet ik of tickets op naam zijn?

  In principe controleren wij de naam op tickets niet. Er zijn uitzonderingen, vaak is dit op verzoek van de artiest of organisatie van het evenement. Dit vermelden we dan altijd expliciet op de evenementpagina. Hierbij is het dus niet mogelijk om je ticket aan iemand anders te geven of door te verkopen.
 • Kan ik korting krijgen?

  Jongerenkorting Ben je jonger dan dertig jaar? Dan kun je korting krijgen op vrijwel al onze klassieke concerten en een deel van onze jazzconcerten. Sprintkaarten à € 12 zijn te koop op de dag van het concert zelf vanaf 10:00 uur, aan de kassa en online, indien het concert niet is uitverkocht. Bekijk de selectie hier. In het geval van ochtend- of middagconcerten geldt dat sprintkaarten 24 uur van te voren beschikbaar zijn. Met een CJP-pas kun je een ticket met 20% korting kopen via ons kaartverkoopsysteem: kijk hier voor meer informatie.

 

Livestreams:

 • Wat kan ik verwachten?

  De livestream wordt aangeboden in HD-beeldkwaliteit, met verschillende cameraposities, en met een speciaal hiervoor gemaakte geluidsmix met de hoogst mogelijke geluidskwaliteit. Onze livestreams worden uitgevoerd door vakmensen met professionele apparatuur.
 • Hoe krijg ik toegang?

  Om een livestream te kunnen bekijken dien je een ticket gekocht te hebben. Bij aankoop ontvang je een persoonlijke inlogcode voor de livestream, te vinden in het pdf-bestand van je bevestigingsmail. Let op: het is niet mogelijk om je inlogcode te delen met anderen. Je inloggegevens zijn persoonlijk.
 • Wat heb ik nodig om te kunnen kijken?

  - Een apparaat om de livestream op te bekijken. Bij voorkeur een laptop, pc of tablet. Ook raden we aan om de livestream te beluisteren via goede speakers of op een koptelefoon, voor de best mogelijke ervaring.

  - Een persoonlijke inlogcode, te vinden in het pdf-bestand van je bevestigingsmail.

  - Een goede, stabiele internetverbinding.
 • Kijken via Smart TV, Chromecast of Apple TV

  Dit is mogelijk, maar is wel afhankelijk van de apparatuur die je hebt.

  De makkelijkste manier is om een laptop of pc te verbinden met je TV via een HDMI-kabel. In sommige gevallen is het ook mogelijk om de livestream te bekijken via de internetbrowser van je Smart TV, maar dit kan per merk en model verschillen. Op deze pagina vind je verschillende tips om een laptop aan te sluiten op een TV.

  Bij een Chromecast is het mogelijk om de livestream vanuit webbrowser Chrome te casten vanaf je laptop of pc. Let op: dit werkt alleen met Chrome. Zorg ervoor dat al je apparaten op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten. Op deze pagina vind je meer informatie over casten naar een Chromecast.

  Bij een Apple TV is het mogelijk om de livestream vanuit webbrowser Safari te casten vanaf je laptop of pc via Apple Airplay. Let op: dit werkt alleen met Safari. Zorg ervoor dat al je apparaten op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten. Op deze pagina vind je meer informatie over casten via Apple Airplay.

  Het is doorgaans niet mogelijk om vanaf een tablet of smartphone te casten naar Chromecast of Apple TV.
 • Het beeld of geluid werkt niet goed, wat nu?

  Het kan voorkomen dat je problemen ervaart met beeld en/of geluid. De oorzaak hiervan ligt doorgaans bij het apparaat waarop de livestream bekeken wordt of bij de internetverbinding. Zorg dat je internetverbinding stabiel is en dat je browser up-to-date is. Indien je problemen blijft ervaren, probeer de pagina te refreshen, of probeer het in een andere internetbrowser of op een ander apparaat.
 • Kan ik de videoplayer vooraf testen?

  Via deze pagina is het mogelijk om onze videoplayer te testen. Zo kun je ervoor zorgen dat al je instellingen goed staan, voor een optimale beeld- en geluidskwaliteit tijdens de livestream.
 • Kan ik de livestream later terugkijken?

  Dit verschilt per livestream, maar is vaak wel mogelijk. We vermelden van te voren altijd of de livestream na afloop terug te kijken is.
 • Waarom moet ik betalen voor een livestream?

  Het kost veel geld om een livestream van hoge kwaliteit aan te kunnen bieden. Daarnaast vinden we het belangrijk dat artiesten altijd goed worden betaald, juist in deze tijden waarin het moeilijker is om artiest en publiek bij elkaar te brengen. TivoliVredenburg zorgt er altijd voor dat artiesten volgens de Fair Practice Code betaald worden. Met het aanschaffen van een streamticket draag je er aan bij dat we artiesten een (online) podium kunnen blijven bieden!

  Wil je meer terugdoen? Koop een extra ticket voor iemand anders of doneer via Tikkie.