Canvas

Canvas is te bezoeken op donderdag-, vrijdag- of zaterdagavond wanneer je een ticket hebt voor een concert of dansavond in Pandora, Cloud Nine of Hertz.

What does freedom look like?

Tijdens de expositie “What Does Freedom Look Like?” beelden vijftien kunstenaars op geheel eigen wijze en middels hun visuele kunst uit wat vrijheid voor hen betekent. Onderwerpen als Black Lives Matter, feminisme, de coronacrisis en eenzaamheid worden met oogstrelende werken uitgebeeld.

Dankzij de op maat gemaakte soundtrack van Utrechtse producers/dj’s Tala Drum Corps Thrills in +41 vormt de expositie een ijzersterke combinatie van een visueel spektakel met geestverruimende audio.

Filmmaker Koen Bouman bezocht drie artiesten tijdens de creatie van hun werken voor de expositie “What Does Freedom Look Like?”. Wat inspireerde hen, en hoe uit zich dat in het resultaat? Bekijk de profiel-video’s via de volgende links.

► Aflevering 1: Tosca van der Weerden
► Aflevering 2: Ellis van der Does
► Aflevering 3: Megan Auður

Vanuit huis kun je het hypnotiserende videokunstwerk ook beleven via onderstaande videoregistratie. De visuele meesterbreinen van ODB hebben de “What Does Freedom Look Like?” expositie samengevat in een online editie van Canvas van een klein uurtje en Utrechtse producers/dj’s Lucas Tromer & Tijmen Lohmeijer hebben een soundtrack ontwikkeld die moeiteloos meebeweegt met het visuele spektakel.