zaterdag 28 november 2015

Zapp4 + Jan Bang

geweest
19:45
zaal open
uitvoerenden

Jasper le Clercq viool
Jeffrey Bruinsma viool
Oene van Geel altviool
Emile Visser cello
Jan Bang elektronica

locatie
zaterdag 28 november 2015

Zapp4 + Jan Bang

geweest

Er is bij dit concert vrije stoelkeuze.

Ambient jazz door het avontuurlijke strijkkwartet Zapp4 in samenwerking met de Noorse producer en elektronica-specialist Jan Bang. Met o.a. altviolist Oene van Geel.

Het avontuurlijke Nederlandse strijkkwartet Zapp4 leent zich bij uitstek voor complexe jazz- en popmuziek. De formatie met Boy Edgar Prijs-winnar Oene van Geel werkt speciaal voor deze gelegenheid samen met de Noorse klanktovenaar en elektronica-specialist Jan Bang, die vorig jaar veel lof ontving voor zijn cd And Poppies From Kandahar. Samen verkennen Zapp4 en Jan Bang de grenzen van de hedendaagse ambient jazz.

Zapp4 omschrijft zichzelf als een band met de bezetting van een strijkkwartet. Het combineert ‘groove’, improvisatie en fantasie met gepassioneerde soli. Jan Bang is een Noorse producer en musicus, die op het podium de klanken van de musici live samplet en bewerkt. Geluiden wellen op en ebben weg als stemmen uit een ver verleden.

De eerste samenwerking van Zapp4 met de Noorse live sampling-tovenaar Jan Bang, tijdens Festival November Music 2013, was een groot succes. De grenzen tussen de akoestische instrumenten en elektronica versmolten tot een nieuw universum waarin Zapp4 en Bang een verhaal vertelden dat van A tot Z bleef boeien. Een nieuw hoogtepunt van de samenwerking waren twee optredens op het Noorse Punkt Festival in 2014 en 15 april jl. op het Banlieues-Bleues-Festival in Parijs.

“Een verleidelijk kwintet”, (Fiona Talkington, BBC Radio3) 
“
"Geniale streken (...) Zapp4 springt in het diepe zonder net." (Written in Music)

Zie ook