Zapp Mattheus 8+ - TivoliVredenburg
Naar agenda
zaterdag 31 maart 2018

Zapp Mattheus 8+

22,00
uitvoerenden

Amsterdams Bach Consort
n.a.t.k. solisten
Niek Idelenburg dirigent
Simon van der Geest tekst

programma

Bach Matthaus Passion 

aanvang
16:00
€ 22,00
€ 12,00

deze prijzen zijn inclusief servicekosten

familliehertz

Geen land ter wereld waar de Matthaus Passion van Bach zo vaak wordt uitgevoerd als in Nederland. En ondanks het feit dat er veelal een jongens- of kinderkoor meewerkt aan het eerste deel zit er veelal geen kind tussen het publiek. Speciaal als familieconcert en met het grootste respect voor de muziek van Bach, brengt het Amsterdams Bach Consort een verkorte Matthaus Passion in een bondige versie van een uur. Twee vrienden van Jezus vertellen het verhaal dat zij meemaakten, in het Nederlands, op een tekst van tweevoudig Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest. Een verhaal over Jezus en zijn vrienden, verraad en voetballen tot het donker wordt.

Twee jongens vertellen het verhaal van Jezus’ kruisiging. In directe dialoogvorm hanteert Van der Geest voetbal als metafoor: Jezus is de coach, de twaalf discipelen vormen het voetbalelftal. Het Laatste Avondmaal is het Laatste Wedstrijdje. Logisch dus dat Jezus’ sterven gelijkstaat aan scoren: het maakt hem onsterfelijk. Godslastering? Nee. Van der Geest benadert zijn onderwerp met grote precisie en uiterst serieus.

Het is de spreektalige lichtvoetigheid die het heftige onderwerp voor kinderen verteerbaar maakt, zonder de tragiek te ontkrachten. Van der Geests slot van de kruisweg doet niets af aan het origineel. Het is een dramatische voltreffer, pijnlijk en droef:  Goal./recht in de kruising.
Het Parool

Wellicht vind je ook interessant

zo 14 jan 2018

Taartrovers Film Festival

Lettersoep & Prentenkoek

za 31 mrt 2018

Zapp Mattheus 8+

zo 27 mei 2018

Kwartetten met Beethoven 8+

Dudok Strijkkwartet

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord