Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Johann Sebastian Bach

Uitvoerenden

Amsterdams Bach Consort
Cappella Amsterdam
Max Weisscher
verteller
Wietse Stuiver
verteller
Bobbie Blommesteijn
sopraan
Eline Welle
mezzo sopraan

Niek Idelenburg dirigent
Simon van der Geest tekst 

 

Locatie
Grote Zaal
Extra informatie
Over de makers

Amsterdams Bach Consort
Natuurlijk zingt het Amsterdams Bach Consort muziek van zijn naamgever, maar het doet veel meer: Oude muziek wordt gecombineerd met hedendaagse muziek, er worden opdrachten voor nieuwe composities gegeven en er wordt, naast instrumentale ensembles, samengewerkt met gezelschappen op gebied van theater en dans.

De Zapp Mattheus staat elke twee jaar op het programma van het ABC. Tweevoudig Goudengriffelwinnaar Simon van der Geest schreef een aanstekelijke tekst met de voetbalwereld als metafoor.

Simon van der Geest
Hoe leg je uit wat de Matthäus Passion van Bach inhoudt? Hoe vat je het lijdensverhaal in begrijpelijke bewoordingen? Schrijver en Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest vertelt het verhaal van Jezus op zijn eigen manier (in voetbaltermen) en bracht de hele Matthäus Passion en het verhaal terug tot een uur muziektheater.

Cappella Amsterdam
Cappella Amsterdam is een professioneel kamerkoor onder artistieke leiding van Daniel Reuss. Met haar 25 leden geeft Cappella Amsterdam koormuziek haar plek in de 21ste eeuw én houdt de rijke koorcanon levend. Dat betekent het voortzetten van een excellente uitvoeringspraktijk en het aangaan van vernieuwing op vele fronten. Ze wil een zo breed mogelijk publiek in aanraking laten komen met koormuziek. 

Adviesleeftijd

Bij onze familieconcerten hanteren we een minimumleeftijd. Dat doen we om je een richtlijn te geven. De adviesleeftijd (voor kinderen van 8 jaar en ouder) is gebaseerd op de inhoud en/of de stijl van een voorstelling. Maak je eigen inschatting. We wensen je veel plezier!

Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je tot 20% korting op de totaalprijs en bij zes of meer concerten zelfs 25% korting. Wil je hier voor dit concert gebruik van maken, neem dan contact op met de kassa ([email protected]).

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Zapp Mattheus (8+)

Compacte Matthäus Passion voor de hele familie

Geweest

Twee vrienden vertellen het verhaal van voetbalcoach Jezus en zijn vrienden; over vriendschap, verraad en voetballen tot het donker wordt. Voetbal is voor schrijver Simon van der Geest de perfecte metafoor voor het verhaal van Jezus. Jezus is de coach, de twaalf discipelen vormen zijn voetbalelftal. Het Laatste Avondmaal is het Laatste Wedstrijdje.

Bekijk hier foto's van een vorige editie van Zapp Mattheus:
Zapp Mattheus | maandag 18 april 2022 | Hertz

fotograaf: Anna van Kooij