zondag 6 december 2020

Yuri Honing & Wolfert Brederode

De albumpresentatie van hun allereerste duoalbum Avalon Songs

€ 17

incl. servicekosten

Uitverkocht
14:45
zaal open

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Yuri Honing sax
Wolfert Brederode piano

programma

Concert 1:
14:45 deuren open
15:00 aanvang

Concert 2:
16:15 deuren open
16:30 aanvang

Concert 3:
18:45 deuren open
19:00 aanvang

Concert 4:
20:15 deuren open
20:30 aanvang

locatie
zondag 6 december 2020

Yuri Honing & Wolfert Brederode

De albumpresentatie van hun allereerste duoalbum Avalon Songs

€ 17

incl. servicekosten

Uitverkocht

Dit concert gaat door onder de huidige coronamaatregelen. In verband met de coronamaatregelen vindt dit concert op vier tijdstippen plaats: om 15:00, 16:30, 19:00 en 20:30 uur.

Duo Yuri Honing & Wolfert Brederode
Saxofonist en componist Yuri Honing en pianist Wolfert Brederode presenteren vandaag hun eerste duoalbum Avalon Songs. Geïnspireerd door de oude Keltische mythe van een eeuwig in nevelen gehuld eiland waar King Arthur en zijn Excalibur begraven zouden liggen, dient het album als metafoor voor een tijd waarin iedereen weet dat alles zal veranderen, maar niemand weet precies hoe. Avalon Songs is een songbook met naast werk van Honing en Brederode, ook klassiekers van Marlene Dietrich en Billy Strayhorn die op een minimalistische - en bijna impressionistische - manier worden uitgevoerd.

Yuri Honing
Yuri Honing is drievoudig Edison winnaar en won in 2012 de Boy Edgar prijs, de belangrijkste prijs voor jazz en improvisatiemuziek. Hij werkte met talrijke grootheden als Pat Metheny, Paul Bley, Charlie Haden en Ibrahim Maalouf.

Wolfert Brederode
Wolfert Brederode wordt gezien als een van de eigenzinnigste- en meest poëtische pianisten van zijn generatie. Hij nam als leider- en sideman diverse albums op voor het Duitse label ECM. Vier albums waar hij aan meewerkte zijn bekroond met een Edison. Hij heeft verder samengewerkt met musici als Dave Liebman, Arve Henriksen, Mark Feldman en Nana Vasconcelos.

Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg
Geen coronagerelateerde klachten? We ontvangen je graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar jouw gezondheid en die van je huisgenoten. Je kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst je groene scherm tonen. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.

Verbonden aan dit nieuwe album is er de tentoonstelling ‘Avalon’ in Museum de Fundatie waar Honing samenwerkt met kunstenaar Mariecke van der Linden en de befaamde beeldhouwer Ronald A. Westerhuis met zijn sculpturen.