Bekijk het klassieke seizoen

Hertz op Zondag
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Rang 1
Regulier
€ 31,-
Rang 2
Regulier
€ 27,-
Rang 3
Regulier
€ 23,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Mozart Sonate nr. 9
Skrjabin Sonate in es
Kapustin Sonate nr. 2

Uitvoerenden

Yeol Eum Son piano

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Yeol Eum Son

Mozart, Skrjabin & Kapustin

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Gratie en een artistiek kompas
De Zuid-Koreaanse pianist Yeol Eum Son begint een gevestigde naam te worden in Nederland. En terecht. Vorig jaar schreef een recensent al dat ze ‘meer is dan een ervaren pianist, ze heeft een gratie en een artistiek kompas die nog steeds ongewoon zijn in de muziekwereld’. Die gratie laat ze los op drie meesterlijke sonates van Mozart, Skrjabin en Kapustin.

Yeol Eum Son
Een kleine tien jaar geleden werd Yeol Eum Son in de Volkskrant nog ‘een grote verrassing’ genoemd. Inmiddels behoort de Zuid-Koreaanse pianiste tot de nieuwe gevestigde orde van jonge pianisten die boven het maaiveld uitsteken. Vorig jaar roemde NRC nog het ‘virtuoos vuurwerk’ van de pianistedie in het Westen furore maakt sinds ze in 2011 de tweede prijs won bij de loodzware International Tchaikovski Competition.

Mozart, Skrjabin en Kapustin
Mozart, Skrjabin en Kapustin, het lijkt een willekeurig rijtje, maar hun sonates zijn steeds precies honderd jaar na elkaar geschreven. De elegantie van Mozart uit de late achttiende eeuw gaat over in het esoterische van Skrjabin in de laten negentiende eeuw en klinkt aan het einde van de twintigste eeuw in de swingende jazzy sonate van Nikolai Kapustin. De pianist brak al eerder op cd een veelgeprezen lans voor deze in 2020 overleden componist.