Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Habsburgs Strauss Orkest
Charkov Staats Ballet
Jeroen Weierink
Dirigent
Wilma Bierens Sopraan
Sef Thissen Bariton
Arnold Bezuyen Tenor

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Wien Bleibt Wien

Wien bleibt Wien – Neujahr in Wien - Nieuwjaarsspecial

Geweest

Er zijn bij dit concert vaste zitplaatsen. De ticketprijs is inclusief één drankje tijdens de pauze.

Neujahr in Wien is een warm bad in de koude wintermaanden waar zowel oud als jong zich graag in onderdompelt! Hét programma met louter hoogtepunten van de onbetwiste grootmeesters van de Weense operette is wederom één feest der herkenning, waar een steeds groeiend publiek de weg naar vindt. Een prachtig decor en repertoire waarbij het ultieme Nieuwjaars-gevoel niet achterwege kán blijven.  Puttend uit de traditie van het traditionele Nieuwjaarsconcert in de gouden zaal van de Musikverein hebben wij ook dit jaar weer een heerlijk operetteprogramma samengesteld. Evergreens als ‘Niemand liebt dich so wie ich’, ‘Du solst der Kaiser meiner Seele sein’,  ‘als flotter Geist’ en natuurlijk het Viljalied zullen voor het voetlicht gebracht worden tezamen met hoogtepunten uit ‘Die Czardasfürstin’ en ‘Wienerblut’. Samen met flitsende polka’s, stoere marsen en natuurlijk romantische walsen  zullen zij garant staan voor een onvergetelijke voorstelling.

Dit geheel vernieuwde programma zal door het virtuoze Habsburgs Strauss Orkest, de ‘ongekroonde koningin van de Nederlandse operette’ sopraan Wilma Bierens, bariton Sef Thissen en tenor Arnold Bezuyen vol glans en ‘Wiener Schmalz’ vertolkt worden.

Arnold Bezuyen ‘nieuwe loot’ in het programma, Nederlandse tenor

Bezuyen die als solist kind aan huis  o.a. bij de Bayreuter Festspiele  en de Wiener Staatsoper is. zal het gouden zangers- trio completeren. Het gouden repertoire van o.a. Strauss, Stolz en Lehár  is rijkelijk vertegenwoordigd in Wien bleibt Wien ‘Weihnachten in Wien’. Dansers van het Charkov Staats  Ballet zullen deze heerlijke muziek met hun ballet omlijsten. Zij zullen hun schaatsen slijpen om op de muziek beroemde  ‘Schaatsenrijderswals’ van Waldteufel te dansen. De muzikale leiding en natuurlijk de presentatie zijn handen van maestro Jeroen Weierink.

Kijk voor meer informatie op www.wienbleibtwien.com