Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zondag 8 januari 2017

Weekend Opera Utrecht

5-jarige jubileumeditie

geweest
uitvoerenden

Willem de Vries Jevgeni Onegin - bariton
Lisette Bolle Tatjana - sopraan
Jan-Willem Schaafsma Lenski
Charlotte Stoppelenburg Madama Larina - mezzosopraan
Hanneke Tichelaar Olga - contra-alt
Ingrid Stijsiger Filipjevna - mezzosopraan
Hans de Vries Prins Gremin
Martin van Os Monsieur Triquet
Onno Kleyn Zaretski / Officier

Nederlands Concertkoor
Orkest van Weekend Opera Utrecht

Jan van Maanen dirigent
Ab Nieuwdorp verteller

programma

Tsjaikovski Jevgeni Onegin

locatie
zondag 8 januari 2017

Weekend Opera Utrecht

5-jarige jubileumeditie

geweest

Dit jaar wordt tijdens het eerste lustrum van Weekend Opera Utrecht (WOU) de winterse opera Jevgeni Onegin van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski uitgevoerd. Het symfonieorkest van WOU en het Nederlands Concertkoor vullen het podium voor dit Russische liefdesverhaal. Een volledig Nederlandse solistencast zal de personages tot leven wekken en Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp vertelt het verhaal bij de muziek. Het geheel staat onder leiding van dirigent en artistiek leider Jan van Maanen.

Het verhaal van Poesjkin over een onbeantwoorde jeugdliefde, hoogmoed en jaloezie, een fataal duel en een zinderende finale met opnieuw een onbeantwoorde liefde heeft door de muziek van Tsjaikovski een diepe, emotionele en persoonlijke lading gekregen. Gevoelens worden verklankt die iedereen die ooit met de liefde in aanraking is geweest zal herkennen. Tel daarbij de stralende Russische balmuziek, de volkskoren en de subtiele, warme en hartstochtelijke orkestraties van Tsjaikovski bij op en u bent verzekerd van een middag vol onvervalste romantiek.

Dankzij de inzet van een unieke verzameling enthousiaste professionals en amateurs, toegewijde topsolisten en een zeer ervaren verteller wordt de opera toegankelijk gemaakt voor een groot publiek. Een opera als Jevgeni Onegin bijwonen is een rijke ervaring, die u voor deze prijs niet wilt missen.

 TivoliVredenburg Connect: voor iedereen een leven lang muziek!

Zie ook