zondag 23 augustus 2020

Walk The Line: Klassiek

I.s.m. Zeister Muziekdagen

geweest

Walk The Line

programma

10.30 uur
10.55 uur Uitverkocht
13.00 uur Uitverkocht
13.45 uur Uitverkocht
14.05 uur Uitverkocht
14.45 uur Uitverkocht
15.20 uur
15.55 uur
16.30 uur

locatie
Gehele gebouw
zondag 23 augustus 2020

Walk The Line: Klassiek

I.s.m. Zeister Muziekdagen

geweest

Walk The Line Klassiek is geprogrammeerd in samenwerking met de Zeister Muziekdagen met Alexander Pavlovsky als artistiek leider. Tijdens deze speciale klassieke editie  nemen we u mee op een unieke tour door ons gebouw. In een groep wordt u meegenomen in een tour van twee uur. Onderweg maakt u vier tussenstops in de Hertz, Cloud Nine, Pandora en de Grote Zaal. Daar bieden wij u optredens van het Ruysdael Kwartet, het Viride Kwartet, Leo Samama (lezing) en Ensemble de Formule.  Elk optreden duurt een kwartier en daarna begeleiden gidsen u naar de volgende zaal. Deze tour geeft u de unieke kans om in één bezoek diverse optredens en zalen te ervaren en zo te ontdekken waar TivoliVredenburg voor gemaakt is. Meer informatie over de Zeister Muziekdagen vindt u hier.

Het Ruysdael Kwartet
Het Ruysdael Kwartet  is inmiddels een gevestigde naam in binnen- en buitenland. Het Ruysdael Kwartet wordt regelmatig uitgenodigd voor concerten en masterclasses. In de begintijd volgden zij lessen bij leden van het Amadeus Quartett, Hagen Quartett en Quatuor Mosaïques. Ze spelen delen van werken uit Mozarts Strijkkwartet nr. 17, uit Purcells Fantasias én delen uit ‘der Tod und das Mädchen’ van Schubert.

Viride Kwartet
Het Viride Kwartet is sinds 2019 kwartet 'in residence' bij de Zeister Muziekdagen. Het kwartet is in april 2017 opgericht en zij vormen samen een hechte band, die merkbaar doorklinkt in hun goede spel, en hun technisch niveau. In de tijd dat zij nu als kwartet samenspelen hebben ze zich enorm ontwikkeld, ook dankzij lessen van leden van onder meer het Matangi Quartet en het Dudok Quartet. In 2019 kreeg het kwartet een stipendium van Het Kersjes Fonds. Ze spelen afwisselend delen uit: Beethovens Strijkkwartet nr.11 ‘Quartetto serioso’, Haydns Strijkkwartet op.76 nr.1 en Pijpers Strijkkwartet nr. 5.

Leo Samama
Leo Samama studeerde muziekwetenschappen, compositie en orkestdirectie. Hij doceerde aan diverse conservatoria en de Universiteit van Utrecht. Samama is medeoprichter van de Nederlandse Strijkkwartet Academie en in 2010 werd Samama geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten voor de Nederlandse muziek. Leo Samama neemt u mee in zijn bijzondere lezing ‘Het strijkkwartet als dagboek’.

Ensemble de Formule
Ensemble de Formule is een groep ambitieuze musici die bijzondere concertervaringen creëert met grenzeloze liefde voor muziek, samenspel en verwondering. Dit maakt de Formule een vernieuwend ensemble en hun concerten een aangrijpende beleving. Tijdens dit concert spelen zij onder meer delen uit Robert Schumann’s piano kwintet op. 44 en als tegenhanger stukjes van Villoldo, C. Guerra-peixe  en Sjostakovitsj.

Wat kunt u verwachten?
Een tour duurt twee uur en er starten zowel ’s ochtends als ’s middags tours. Er kunnen veertig mensen mee per tour en de voertaal is Nederlands. De garderobe is gesloten, jassen mogen mee naar binnen. Voor grote tassen zijn lockers aanwezig, maar we raden u aan niet te veel mee te nemen. Onderweg maakt u een tussenstop in vier verschillende zalen voor een optreden. In alle zalen zijn alleen zitplaatsen. Natuurlijk is er ook tijd voor een drankje onderweg. Halverwege de tour is er een pauze op Park 6, waar u geniet van het uitzicht en waar gidsen uw vragen beantwoorden over alles wat u altijd al had willen weten.

Naar ticketkopers sturen we kort van tevoren een mail met extra informatie. Heeft u deze mail gemist? Deze is hier te zien. Help drukte te voorkomen en kom niet eerder dan de tijd die staat aangegeven op uw ticket. Vanaf dat tijdstip is er 10 minuten inlooptijd, daarna start de tour.

Uw bezoek aan TivoliVredenburg
We ontvangen u graag! Maar: alles is anders in coronatijd, zo ook je bezoek aan ons. Walk The Line is een speciaal voor deze tijd ontwikkelde tour waarbij u veilig kunt genieten van intieme en bijzondere concerten. In een select gezelschap begeeft u zich door ons bijzondere gebouw, er is een constante luchtverversing van buitenaf en er kan altijd 1,5 meter ruimte zijn tussen u en de andere muziekliefhebbers. U kunt alleen bij ons langskomen als u geen corona gerelateerde klachten hebt, en alleen met een geldig ticket. Bereidt u goed voor en lees hier wat u kunt verwachten.

Lunch en diner
Maak uw middag of avond compleet en bestel lunch of diner bij uw ticket. Bij zowel ons grandcafé Het Gegeven Paard als bij onze bar-brasserie Danel  bent u van harte welkom.

Het Gegeven Paard
Lunch: 12 uurtje (vegan/vlees/vis) - € 14,50 – minimaal 1 uur voor aanvang Walk The Line aanwezig
Diner: saté / weedburger / fish ’n chips - € 17,50 – minimaal 1 uur voor aanvang Walk The Line aanwezig

Danel
Lunch: baguette cuban / baguette gerookte zalm / twee vegan kroketten op brood - € 9,50 – minimaal 1 uur voor aanvang Walk The Line aanwezig
Diner: driegangen keuzemenu - € 27,50 – minimaal 2 uur voor aanvang Walk The Line aanwezig

Neem contact op met Het Gegeven Paard of Danel indien je op een afwijkende tijd wil lunchen of dineren.