wielerprogramma in TivoliVredenburg

Viva La Vuelta 2022
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Joop Zoetemelk
Wilfried de Jong
Mart Smeets
Eric Corton
Ocobar
Leo van Vliet
Henk Lubberding
Johan van der Velde

Support act
geen
Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Vuelta '79 & De Tour van '80

Avond met o.a. Joop Zoetemelk, Wilfried de Jong en Mart Smeets

Geweest

Vuelta '79 & De Tour van '80 | zaterdag 20 augustus 2022 | Grote Zaal

Er zijn bij deze voorstelling alleen vaste zitplaatsen.

Geen betere aanleiding voor een eerbetoon aan Joop Zoetemelk dan de start van de Ronde van Spanje in Nederland: La Vuelta Holanda. Wereldwijd waren de ogen van miljoenen wielerliefhebbers, media en andere nieuwsgierigen in de zomer van 1980 scherp gericht op Joop Zoetemelk en zijn ploegmaats van de vermaarde T.I. Raleigh-équipe. Door de ploeg van Peter Post beleeft het Nederlandse wielrennen gouden tijden.

De Tour van ’80 is een wielertheatershow in multidisciplinaire setting: muziek, toneel, beeldend proza, fijnzinnige poëzie, maar ook theatrale interviews, een avond waarin de dramatiek van de Tour de France letterlijk wordt genomen en dramatisch zal worden verbeeld.

Bijna even onverslaanbaar als de Ploeg Post brengt een kopgroep van artiesten met een groot wielerhart een theatrale, muzikale en literaire ode aan Joop Zoetemelk. Met o.a. Wilfried de Jong, Mart SmeetsEric Corton en de muzikale grootmeesters van Ocobar. En de kopman zal ook op de afspraak zijn: Joop Zoetemelk toont elke voorstelling zijn gele trui op het toneel. In het gezelschap van enkele van zijn trouwe Raleigh-ploegmakkers zoals Leo van Vliet, Henk Lubberding en Johan van der Velde.

Foto door: Cor Vos