Talks, colleges, festivals en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Vrijheidscolleges Live

Een talkshow over vrijheid

Geweest

Dit programma is ook via een livestream te volgen.

De Vrijheidscolleges organiseren op donderdag 5 mei een live talkshow vanuit TivoliVredenburg met auteur Lale Gül, voetballer en vredesactivist Evgeniy Levchenko en columnist Natascha van Weezel. Zij delen hun persoonlijke ervaringen en praten over vrijheid in een veranderende wereld. De talkshow is ook via een livestream te volgen. Presentatie: Amber Kortzorg.

De sprekers gaan onder leiding van presentator Amber Kortzorg in gesprek over het nieuwe collectieve vrijheidsbesef, dat de afgelopen twee jaar enorm onder druk is komen te staan. Wat betekent vrijheid anno 2022? De van origine Oekraïense Evgeniy Levchenko zal spreken over de oorlog in zijn geboorteland. Diverse familie en zijn vrienden zijn gevlucht voor de Russen. Hoe ziet hij de toekomst?

Ook in een land zonder oorlog, kunnen mensen zich onvrij voelen. Schrijfster Lale Gül deelt over hoe ze zich ontworstelde aan de verwachting van haar familie en Turkse gemeenschap. Ze moest breken met haar familie om een leven te leiden zoals zij dat wilde.

Het werk van auteur en documentairemaker Natascha van Weezel wordt beïnvloedt door in haar familiegeschiedenis. Haar ouders overleefden van de Holocaust. Natascha zoekt in haar werk naar verbinding tussen groepen in de samenleving die denken dat ze elkaars vijand zijn. Dit sluit naadloos aan bij het jaarthema van 5 mei: ‘Vrijheid in verbondenheid’. Vrijheidscolleges Live in TivoliVredenburg is een samenwerking met Bevrijdingsfestival Utrecht. Kaarten voor deze talkshow zijn gratis online te reserveren.

Livestream