Zaal open
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Vrije Geluiden Live

Geweest

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar, er is vrije stoelkeuze.

Presentatie: Jaap Boots

VPROs Vrije Geluiden afgelopen jaar gestart met uitzendingen vanuit TivoliVredenburg. De verhuizing van het radio-en televisieprogramma naar Utrecht is samen gegaan met de lancering van de Vrije Geluiden Live avonden. Tijdens deze terugkerende concertreeks geven artiesten die overdag sessies hebben opgenomen voor het programma ’s avonds ook een concert voor publiek. Uiteraard zoekt de line-up van Vrije Geluiden Live dezelfde breedte op als de uitzendingen; van klassiek tot wereld en van jazz tot singer-songwriter.

Op de line-up voor de editie van 24 januari:

- De Schotse harpiste Maeve Gilchrist. Ze haalt inspiratie uit de muziektradities van beide Britse eilanden en schrijft ondertussen ook eigen repertoire voor de Gaelic Harp. Momenteel woont ze in New York waar ze les geeft en zit daarnaast in de (voorselectie) jury van Dutch Harp Festival van Remy van Kesteren, dat in mei plaatsvindt in TivoliVredenburg.
- Kapok brengt op 16 februari een nieuw album uit genaamd Mirabel, waarop volledige improvisatie centraal staat. Op 11 maart presenteren ze dit nieuwe project in een bijzondere 360° setting in onze Pandora, maar geven tijdens deze Vrije Geluiden Live alvast een klein voorproefje!
- De Kaapverdiaanse muzikant Miroca Paris was twaalf jaar lang percussionist in de band van Cesária Évora en speelde met o.a. Angélique Kidjo, Bana, Sara Tavares en Tito Paris. In 2017 verscheen zijn eerste zonnige soloalbum D’Alma, waar hij vanavond stukken van speelt.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!