Zaal open
Aanvang
Programma

Jasper van ’t Hof
Doris Hochscheid en Frans van Ruth
Sofie Winterson

Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Vrije Geluiden Live

Geweest

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar, er is vrije stoelkeuze.

VPROs Vrije Geluiden is afgelopen jaar gestart met uitzendingen vanuit TivoliVredenburg. De verhuizing van het radio-en televisieprogramma naar Utrecht is samen gegaan met de lancering van de Vrije Geluiden Live avonden. Tijdens deze terugkerende concertreeks geven artiesten die overdag sessies hebben opgenomen voor het programma ’s avonds ook een concert voor publiek. Uiteraard zoekt de line-up van Vrije Geluiden Live dezelfde breedte op als de uitzendingen; van klassiek tot wereld en van jazz tot singer-songwriter.

Doris Hochscheid en Frans van Ruth, winnaars van de prestigieuze ECHO Klassik 2016, hebben in de loop van de jaren een gemeenschappelijk repertoire opgebouwd van meer dan 150 composities, van de gambasonates van J.S. Bach tot een toenemend aantal speciaal voor hen geschreven stukken. Het artistieke doel van de musici: de fascinatie van iedere duocompositie als organische eenheid met het publiek te delen.

De Amsterdamse zangeres en songwriter Sofie Winterson maakt dromerige indie-pop, met sfeervolle keys, elektronische drums, gitaren met veel reverb en natuurlijk haar sterke stemgeluid. Zoals The 405 schreef over haar single ‘Kids’; “Sofie Winterson has created a cinematic world to play in. Like a breeze on the playground, her new single blows through stunningly with playful bubbly synth-pop production and a discernable voice.”

Pianist/componist en Buma Boy Edgar Prijs winnaar 2018 Jasper van ’t Hof speelt vanavond solo. Jasper van ’t Hof wil met zijn soloconcerten de luisteraar aan de muziek binden met een palet van klankkleuren. Op die manier kan de solist een zoektocht creëren, waarbij de luisteraar probeert te vinden wat de solist door improvisaties weet te verstoppen.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!